Afbeelding
Foto:

Rode Kruis en humanitair oorlogsrecht

Human Interest

De Samenkomst Karmel Twente houdt op vrijdagavond 23 februari in het karmelieten klooster te Zenderen een avond over de actuele vraag of in de huidige oorlogen nog rechtsregels gehandhaafd kunnen worden. 

ZENDEREN - Het Rode kruis zet zich in voor de handhaving van rechtsregels. Ondanks het feit dat in oorlogen en militaire conflicten regels onophoudelijk geschonden worden. Toch bestaat er zoiets als humanitair oorlogsrecht. Waar gaat het dan over?

Robert Harperink zal voor Karmel Twente spreken over wat misschien wel een onmogelijke opgave lijkt. Belangstellenden zijn van harte welkom.  Robert Harperink is bedrijfskundige en eigenaar van Harperink Training & Advies. Daarnaast is hij gastdocent en voorlichter bij het Rode Kruis.

De bijeenkomsten van Karmel Twente worden altijd voorafgegaan door een gebedsviering. Deze begint om 17.30 uur, aansluitend een eenvoudige broodmaaltijd. Daarna volgt het inhoudelijk gedeelte. De bijeenkomst duurt tot 20.30 uur.

Opgave is noodzakelijk in verband met de opstelling voor de viering en de voorbereiding van de broodmaaltijd. Opgave kan via samenkomstkarmeltwente@gmail.com.. Deelname kost 7,50 euro, dit is inclusief broodmaaltijd.

De samenkomst is in het karmelieten klooster aan de Hertmerweg 46 in Zenderen.

De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 23 minuten geleden
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 19 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 21 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 21 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 22 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 22 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! 23 uur geleden
Afbeelding
Ruime overwinning NEO gisteren