NEO won een lastig uitduel.
NEO won een lastig uitduel.

Terugblik op sport in Borne

Sport

Verlies voor dam-team

Het landelijke team van Borne speelde een uitwedstrijd tegen Heerenveen. Hoewel het team niet op volle sterkte aantrad werd er voor elk punt geknokt. Het kwam een heel eind met zeven remises maar de achtste partij werd helaas verloren. Roelof Jan de Haan speelde ook remise maar hij had combinatief kunnen verliezen en had tenslotte ook nog kunnen winnen in het eindspel. Frank Krijnen kwam een heel eind maar verloor de controle in een lastig eindspel. Wat betreft de laatste twee wedstrijden wordt het voor het team nog een hele klus om zich te handhaven, want er is dit jaar sprake van een versterkte degradatie.

NEO boekt mooie derde zege op rij
NEO kan zich met een gerust hart in het carnavalsgedruis storten, want de lastige uitwedstrijd bij Sparta Enschede werd met 1-0 gewonnen, en de plek in de subtop verstevigd. Ondanks dat beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren had NEO net wat meer recht op de drie punten. De ploeg combineerde wat zorgvuldiger dan Sparta en kreeg ook de beste kansen, met name voor de pauze. Met Bram Rikhof in de basis voor de aangeslagen Rick ten Tusscher begonnen beide ploegen wat afwachtend, maar al na tien minuten had NEO al op voorsprong moeten komen. De bal werd echter tot hoekschop verwerkt door de doelman. NEO halverwege de eerste helft opnieuw een unieke mogelijkheid op 0-1, Maar in deze 1-op-1-situatie kwam ook hier de doelman als overwinnaar uit de bus. In de laatste vijf minuten voor de pauze twee kleine kansen voor Sparta die echter niet benut werden.

De tweede helft kregen ze in het restant van het duel een paar kansen tot Wessel Blom uit een hoekschop de bal bij de tweede paal tegen de touwen: 0-1.

Nederlaag Apollo 8 tegen koploper
Apollo 8 wist niet te verrassen tegen koploper VC Sneek. In een volgepakte sporthal De Veste in Borne waren de Friezinnen in vier sets te sterk (1-3). Bij winst zou de Bornse eredivisionist zich al geplaatst voor de kampioenspoule, maar heeft nu nog één overwinning nodig om zich hiervoor te plaatsen. Apollo 8 begon sterk aan de wedstrijd in de volle Vesteen sleepte de eerste set binnen (25-23). Er volgde een spannende tweede set die de bezoekers nipt (22-25) wisten te winnen. VC Sneek had vervolgens het beste van het spel en won ook de derde en vierde set (18-25, 19-25).

Afbeelding
Strijd om QuizTijd wisselbokaal! 11 uur geleden
Afbeelding
Terugblik op sport in Borne 12 uur geleden
Afbeelding
Rode Kruis en humanitair oorlogsrecht 13 uur geleden
Els is een goede match met Toos. Ze geeft precies de ondersteuning die nodig is.
'Ik krijg zin om iets aan te pakken!' 13 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: aaltjes en schimmels 13 uur geleden
De toppers van deze week 'Poor Things' en 'Dune (Part One)' zijn lang genoeg voor een grote popcorn.
In de bioscoop 13 uur geleden
'Jysk op Woonboulevard Almelo voegt een vleugje warmte aan je eetkamer'
Jysk voegt een vleugje warmte toe 13 uur geleden
Afbeelding
Column Irene Pigge: Jarig! 14 uur geleden