Afbeelding
Foto:

Terugblik op sport in Borne

Sport

Zware nederlaag voor dam-team

Een bewogen weekend bij de Bornse Dam Vereniging. In de onderlinge zag Henk de Lange een simpele dreiging over het hoofd en de beide punten gingen al snel naar Yuen Wong. Een evenwichtige en foutloze remise bij Hans van der Zon en Jan Bosch die ook weer eens in de gelegenheid was om te spelen. Jos Moorman miste na een moeizame partij de remise tegen Johan Essink. Jan Koerselman verzuimde de winst tegen Peter van Esch via het offer van Dussaut. Freddy Olthof knokte zich knap terug van een schijf achterstand tegen Bart Venneker en bereikte nog een puntendeling. Nico Rosink tegen Michiel Hagreis was een ingewikkelde partij van omsingeling tegen aanval totdat Nico een dam combi over het hoofd zag, waarna het afspel werd gewonnen door Michiel. Op de zaterdag speelde het eerste team tegen koploper Fryslân. De tactische opstelling die vooraf was bedacht mislukte volledig. De Bornse toppers Gertjan Kolsté, Anton Jurg en Nico Rosink verloren allemaal hun partij. Michiel Hagreis en Roelof Jan de Haan scoorden als enige een puntje. Een toch wel historische 14-2 nederlaag en de wonden moeten eerst gelikt worden want over twee weken is de laatste wedstrijd en die mag niet verloren worden omdat het degradatie spook op de loer ligt.

Derde bekerfinale voor Apollo 8
Na een echte volleybalthriller heeft Apollo 8 zich voor de derde keer in de geschiedenis geplaatst voor de bekerfinale. In Borne was het team van Thijs en Bart Oosting in vijf sets te sterk voor Sudosa Desto. In de eerste set leek er voor de bezoekers geen vuiltje aan de lucht.

Apollo 8 had weinig in te brengen en verloor in ruime cijfers (12-25). De Bornse ploeg rechtte de rug en kwam sterk terug. In een spannende tweede set ging de winst naar Apollo 8 (28-26). De derde set was het opnieuw close die gewonnen werd door de bezoekers (21-25). De thuisploeg toonde strijdlust die werd beloond.

Met 25-22 werd de stand weer gelijk getrokken en was een vijfde set nodig voor de beslissing. In die vijfde set ging het gelijk op, maar daarna sloeg Apollo 8 op service van Marit Zander een gat. Dat werd niet meer weggegeven waardoor de winst naar Apollo 8 ging (15-12).

NEO verliest terecht met 3-1 van Achilles’12
Na drie opeenvolgende overwinningen is NEO weer eens tegen een nederlaag aangelopen. De derby bij Achilles’12 werd verdiend met 3-1 verloren. De thuisclub stond met rust nog wel met 1-0 achter, maar kon dat op basis van een tomeloze inzet na rust repareren. Achilles’12 startte sterk en kreeg in de eerste minuten al een paar kleine mogelijkheden, daarmee meteen aangevend wat hun intenties waren. Nadat de eerste storm wat was geluwd kreeg NEO na negen minuten de eerste kans die gehaast naastgeschoten werd. Het bleek uitstel van executie, want na een nieuwe balverovering, kwam de bal via van den Brug bij Stef Rompelaar die de bal naar de linkerbenedenhoek stuurde: 0-1. In het laatste kwartier voor de pauze kregen beide ploegen kansen op goals die niet benut werden.. Vlak na rust viel de gelijkmaker. Achilles’12 rook daarop haar kansen. Een kwartier voor afloop kwam Achilles’12 op 2-1.

Achilles’12 bleef de bovenliggende partij en NEO kon te weinig doen tegen het dynamische spel van de thuisclub die in de slotfase ook nog de 3-1 op het scorebord wist te zetten.

De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 38 minuten geleden
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 19 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 21 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 21 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 22 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 22 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! 23 uur geleden
Afbeelding
Ruime overwinning NEO gisteren