Afbeelding

Hardloopclinic in Zenderen

Sport

Tonnie Stegeman

Het was al weer de vijfde school waar de beide hardloopspecialisten Henk Passies en Hendrie Steenblik van Trios deze week aan Bornse basisischoolleerlingen gaven. In totaal geven ze acht van deze clinics.

ZENDEREN - Henk Passies: “Het doel van deze clinics is om kinderen kennis te laten maken met hardlopen. We leren ze ‘goed’ hardlopen, een goede warming-up en het belang daarvan, een goede techniek, een goede houding, hoe ze rechtop moeten lopen en hoe ze armen moeten bewegen.”

Er wordt een wedstrijdje gehouden zoals een estafette waarbij ze stokjes aan elkaar moeten over geven. Hierin zie je al de wil om te winnen en het enthousiasme groeien. Het wordt afgesloten met een rondje om het hoofdveld van Zenderen Vooruit. De tweede ronde lag de helft van de kinderen nog op het kunstgras en de derde ronde deed iedereen weer mee. Naast het leren hardlopen is het promotie maken voor de Bornse Bekenloop die in juni gehouden wordt.

De hardloopclinic is een onderdeel van het schoolprogramma geworden, met name voor groep 7, en wordt door de gemeente ondersteunt. Hendrie Steenblik: “Wat hier in Zenderen opvalt is dat iedereen wel aan sport doet. Sommigen twee en er zelfs enkelen die aan drie sporten deed.” De kinderen waren unaniem zeer enthousiast over dit uurtje hardlopen waaraan zelfs hun docent fanatiek meedeed. “Dat zie je niet vaak’” volgens Henk en Hendrie.

Beginnende hardlopers

Wil je graag (weer) beginnen met hardlopen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Wil je niet graag in je eentje hardlopen of heb je een stok achter de deur nodig? Speciaal voor deze mensen begint hardlooptrainer Henk Passies van Fit met Passie op donderdag 11 april een cursus Beginnen met hardlopen. De trainingen starten iedere donderdag om 19.15 uur bij het Wijkcentrum Slangenbeek in Hengelo. De kosten zijn 75 euro inclusief een functioneel Fit met Passie hardloopshirt en een eindloop van 5 km. Informatie of aanmelding: Henk Passies, telefoon 06-8396 5445 of info@fitmetpassie.nl

De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 10 minuten geleden
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 19 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 21 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 21 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 22 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 22 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! 23 uur geleden
Afbeelding
Ruime overwinning NEO 23 uur geleden