Afbeelding

Vertrouwen en persoonlijke aandacht in de makelaardij!

Zakelijk

Het kopen van een woning is een bijzonder moment in je leven. Van het bekijken van de verkoopadvertentie tot het in ontvangst nemen van de sleutels van je nieuwe woning is tegenwoordig een heel traject. Gelukkig hoeven we het niet allemaal zelf uit te vogelen; een goede makelaar loodst je door dit proces met zo min mogelijk stress. Makelaar Michel Hoekstra helpt mensen graag bij het vervullen van hun woonwensen.

HENGELO - Michel Hoekstra is sinds 2005 werkzaam in de Twentse woningmarkt. Hij werkte als makelaar bij diverse grotere kantoren en heeft ervoor gekozen om in 2021 voor zichzelf te beginnen. Bij de keuze voor een makelaar zijn diverse aspecten belangrijk. Niet alleen de vakkennis die men heeft of bij welke brancheorganisaties zij aangesloten zijn. Het draait vooral om vertrouwen; dat je zeker weet dat de makelaar jou begrijpt en jouw belangen op de eerste plaats heeft staan. Dat Michel Hoekstra op al deze vlakken uitblinkt als makelaar blijkt wel uit de vele positieve reviews op platforms als Google en Funda. Hij staat in de registers van NRVT en de NVM, de grootste brancheorganisatie van makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen. Belangrijke waarborgen voor een goede kwaliteit en transparantie.

Persoonlijke aandacht

Het kopen of verkopen van een huis is niet een alledaags proces; het markeert vaak de start van een nieuwe levensfase. Bovendien is zo’n aankoop ook een flinke investering. Dan wil je graag iemand die je goed kan begeleiden, jou begrijpt en jouw belangen voorop stelt. “Persoonlijke aandacht is heel belangrijk en mensen vinden het erg prettig om één aanspreekpunt te hebben. Zelf begeleid ik mensen graag van begin tot eind in het verkoop- en/of aankoopproces. Als makelaar is ook empathisch vermogen heel belangrijk; dat je je in kunt leven in iemands situatie. Zo is de verkoop of aankoop van een woning voor een groeiend gezin heel anders dan voor iemand die een moeilijke tijd doormaakt en de woning moet verkopen.”

Steeds complexer

Dat een goede makelaar ook echt onmisbaar is tegenwoordig blijkt goed uit de toegenomen complexiteit van het aankoopproces. “Vroeger bestond een contract op één pagina, tegenwoordig is het een heel boekwerk.” Naast de inherente kennis die je nodig hebt van de lokale woningmarkt moet je als makelaar ook beschikken over een goede, actuele kennis van allerlei aspecten, zoals het het financiële en juridische, maar ook op bouwtechnisch vlak. Het vak van makelaar is wat dat betreft veel breder dan mensen denken.

Aankoopbegeleiding

Zo ook de rol als aankoopmakelaar. “Dit is hier nog wat minder gebruikelijk dan elders in het land.” Bij de koop van een woning hebben beide partijen immers andere belangen. De verkoopmakelaar stelt altijd de belangen van de verkoper op de eerste plaats. Wanneer je als koper een eigen aankoopmakelaar inschakelt, heeft deze jóuw belangen voorop staan. De aankoopmakelaar voert dan de onderhandelingen en probeert een zo laag mogelijke prijs met gunstige voorwaarden te bedingen. Wie zonder aankoopmakelaar dit proces ingaat, betaalt mogelijk al snel meer voor een woning dan eigenlijk nodig is. Of er zijn vervelende verrassingen die pas na de koop aan het licht komen. Vooraf advies inwinnen is beter dan achteraf met problemen zitten...

Taxaties

Naast de functie als aankoop- en verkoopmakelaar is Michel Hoekstra gespecialiseerd in taxaties. Deze zijn een vast onderdeel bij onder meer de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of een verbouwing. Het bepalen van de daadwerkelijke waarde van een woning is echt maatwerk; men kijkt naar aspecten zoals de staat van het onderhoud, de functionele indeling, isolatie en eventuele rechten en verplichtingen zoals overpad en erfpacht. Daarnaast speelt ook de bredere woningmarkt een rol in de uiteindelijke marktwaarde. Omdat bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag echt een tijdsgebonden proces is, garandeert Michel Hoekstra een snelle, vakkundige taxatie binnen één dag, met een door NWWI gevalideerd taxatierapport. Hij taxeert in Hengelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Delden, Almelo, Oldenzaal en veel tussenliggende plaatsen.

Maak kennis

Michel Hoekstra helpt graag woonwensen werkelijkheid te maken. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak; bel met: 074-205 13 11 of kijk op: www.huisvanhoekstra.nl

Afbeelding
De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 1 uur geleden
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 20 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 22 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 22 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 23 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 23 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! gisteren
Afbeelding
Ruime overwinning NEO gisteren