Een AED kan helpen om een leven te redden. Iedereen kan er een gebruiken, maar het is wel verstandig om ook echt een reanimatiecursus te volgen om zelfvertrouwen in het handelen te krijgen.
Een AED kan helpen om een leven te redden. Iedereen kan er een gebruiken, maar het is wel verstandig om ook echt een reanimatiecursus te volgen om zelfvertrouwen in het handelen te krijgen.

Ook station Borne heeft nu een levensreddende AED

Algemeen

BORNE - Ook op het station voor Borne is nu een levensreddende Automatische Externe Defibrillator voorhanden. Afgelopen week werd de paal met kast en bord geplaatst bij de perrontoegang. De AED is duidelijk herkenbaar dankzij het grote groene ‘AED’ bord. In een dag tijd werden de kabels ingegraven en de mast geplaatst; ‘s avonds was de kast operationeel.

De NS en ProRail plaatsen dit jaar AED’s op alle treinstations. Deze worden dan buiten de poortjes gehangen om ze zo makkelijk toegankelijk te maken voor burgerhulpverleners. Deze apparaten zijn ook aangemeld bij het HartslagNu reanimatieoproepsysteem waarmee burgerhulpverleners aangestuurd kunnen worden om deze AED te pakken bij een noodsituatie in de omgeving van het station. Bij een hartstilstand telt iedere seconde. Helaas is het een gegeven dat ambulances lang niet altijd even snel ter plaatse zijn. Snel handelen - binnen zes minuten - voorkomt hersenschade bij het slachtoffer. Een AED gebruikt men wanneer een slachtoffer een hartstilstand heeft. Vaak staat een hart dan niet helemaal stil, maar hartkamers worden snel en chaotisch geprikkeld waardoor ze niet meer werken. Dit ventrikelfibrileren kan ‘gereset’ worden met stroomschokken van de AED.

Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 1 uur geleden
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 3 uur geleden
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36
Nestor Jurrie Haak bewaakte de rust binnen het kampioensteam “Klos2”.
De Klos 2 Kampioen viert kampioenschap biljarten 16 apr, 14:11
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 13:25