Werken aan jezelf kan makkelijk én gratis met de online cursussen voor alle leden van de Bibliotheek Borne. Er zit voor iedereen iets leuks en inspirerends bij.
Werken aan jezelf kan makkelijk én gratis met de online cursussen voor alle leden van de Bibliotheek Borne. Er zit voor iedereen iets leuks en inspirerends bij. Foto: Shutterstock

Boeken haast bijzaak: bieb zet in op zelfontwikkeling

Algemeen

BORNE - Het uitlenen van boeken was tot op zo’n 20 jaar geleden nog de hoofdtaak van een bibliotheek. Maar door de jaren heen is zowel het lezen als het gebruik van de bibliotheken sterk aan verandering onderhevig. Het uitlenen van fysieke boeken is weliswaar nog steeds belangrijk, maar bibliotheken zoals in Borne zetten wel meer en meer in op een brede zelfontwikkeling en het cultiveren van persoonlijke vaardigheden.

Naast de fysieke materialen zijn er ook meer en meer activiteiten en digitale mogelijkheden om kennis te vergaren en te werken aan je eigen ontwikkeling. Zo biedt de bibliotheek Borne voor leden ook een breed scala aan cursussen aan. Alle leden kunnen deze gratis online volgen, dus ook jeugdleden. De cursussen worden aangeboden via Soofos en Good Habits. Een overzicht is te vinden op https://www.bibliotheek.nl/in-de-bibliotheek/online-cursussen.html Er zijn voor iedereen leuke en inspirerende cursussen te vinden die aansluiten bij uitdagingen op school, op het werk of in het dagelijks leven. Zo zijn er cursussen voor het gebruik powerpoint, voor marketing, design, leren programmeren, inspirerend leiderschap en commerciële vaardigheden. Deze kunnen ook soms relatief kort en gericht zijn, zoals opstellen van een CV.

Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 2 uur geleden
Afbeelding
Goed omgaan met leuke media 3 uur geleden
Verschillende lokalen waren keurig ingericht met de meest uiteenlopende artikelen.
De deur gaat nu echt op slot bij de Jan Ligthartschool 27 mrt, 13:40
Afbeelding
Mooie tweede plaats voor het Bornse dam-team 27 mrt, 13:01
De groep genoot volop van de gezellige middag.
High tea voor de hulptroepen van Grethe 27 mrt, 11:39
Roeien is een gezellige, uitdagende sport. Kom ook eens langs voor een kennismaking op de open dag van Tubantia.
De Roeivereniging Tubantia gooit haar deuren weer open! 26 mrt, 15:37
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 26 mrt, 14:36
Afbeelding
Palmpasenoptocht: mooie traditie! 26 mrt, 13:55