Afbeelding

Mevrouw De Vos stopt met haar kledingactie

Algemeen

BORNE - 25 jaar lang was de kledinginzameling voor Stichting Sam’s Kledingactie bij mevrouw De Vos- Reuvekamp aan de Grotestraat in Borne een begrip, maar sinds kort is het depot gesloten. Mevrouw De Vos is inmiddels 80 jaar en het wordt haar teveel om nog met al die kleding te zeulen.

In 1994 kwam ze uit Enschede naar Borne. Eenmaal hier wonend wilde ze graag Bornse mensen leren kennen en ontmoeten. Toen bleek dat ze in haar nieuwe huis tegenover de Wereldwinkel aan de Grotestraat woonde meldde ze zich al gauw aan als vrijwilliger. Bij de wereldwinkel werd ook al iets gedaan aan het inzamelen van kleding, maar dat was nog op kleine schaal in een klein schuurtje. Het heette toen nog niet Sam’s kledingactie maar Mensen in Nood.

Toen de Wereldwinkel ging verhuizen bood mevr. De Vos aan de kleding bij haar onder te brengen. Ze hadden een dubbele garage waarvan er wel één gebruikt mocht worden voor de opslag. Er waren toentertijd nog verschillende inzamelpunten. Door een oproep in de Bornse Courant werd de Bornenaren gevraagd daar hun gedragen kleding in te leveren. Dat werd zo zwaar en bewerkelijk dat ze daar mee is opgehouden. 

Vanaf dat moment werd haar huisadres het depot voor het brengen van de gebruikte kleding. “We hebben inmiddels een vaste kring van mensen die regelmatig wat brengen”, aldus mevr. De Vos. “Er zijn ook mensen die de kleding niet naar de Kringloop willen brengen omdat ze het vervelend vinden wanneer ze later iemand tegenkomen in kleding van bijvoorbeeld een overleden dierbare”. Na 25 jaar is het echter tijd om er een punt achter te zetten. Al die mensen aan de deur. Als haar man er is brengt deze de gebrachte kleding wel meteen naar de garage, maar als hij er niet is worden de zakken in de gang gezet. “En de kleding stinkt soms nogal, vooral als mensen mottenballen hebben gebruikt ruikt het ontzettend.” Ze staat nog steeds achter de actie en het goede doel en hoopt dat zich spoedig een vervanger meldt. Van de Stichting Sam’s Kledingactie heeft ze inmiddels een prachtige bos bloemen mogen ontvangen.

Helaas is er nog niemand gevonden die de kledinginzameling in Borne over wil nemen, maar mocht u vinden dat het goede werk van mevrouw De Vos-Reuvekamp voortgezet moet worden, dan komt Stichting Sam’s Kledingactie graag met u in contact.Meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd vindt u op www.samskledingactie.nl

Afbeelding
Goed omgaan met leuke media 36 minuten geleden
Verschillende lokalen waren keurig ingericht met de meest uiteenlopende artikelen.
De deur gaat nu echt op slot bij de Jan Ligthartschool 22 uur geleden
Afbeelding
Mooie tweede plaats voor het Bornse dam-team 22 uur geleden
De groep genoot volop van de gezellige middag.
High tea voor de hulptroepen van Grethe gisteren
Roeien is een gezellige, uitdagende sport. Kom ook eens langs voor een kennismaking op de open dag van Tubantia.
De Roeivereniging Tubantia gooit haar deuren weer open! 26 mrt, 15:37
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 26 mrt, 14:36
Afbeelding
Palmpasenoptocht: mooie traditie! 26 mrt, 13:55
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: Stil protest is soms erg effectief... 26 mrt, 13:54