Joey van Gelden
Joey van Gelden

Feest van de poëzieavond

Algemeen

BORNE - In de landelijke Week van de Poëzie wordt in de grote zaal van het Kulturhus in Borne het Feest van de Poëzie gevierd op vrijdag 28 januari a.s. Met diverse gasten en de presentatie van de dubbele poëziebundel met gedichten van dichters uit de regio. Onder andere Hettie Franken (Stadsdichter Hengelo 2019-2021) en Monique Wilmer-Leegwater (o.a. nominaties Willem Wilmink Dichtwedstrijd en Plantage Poëzieprijs). Ook is een gedicht van haar te lezen op het Willem Wilminkplein in Enschede).

Ester Naomi Perquin, van 2017 tot 2019 Dichter des Vaderlands, is de hoofdgast op deze avond. Hier zal ook de dubbele poëziebundel met dichters uit de regio gepresenteerd worden. Ester Naomi Perquin (1980) werd geboren in Utrecht, groeide op in Zeeland en woont al jaren in Rotterdam. Ze volgde schrijfonderwijs in Amsterdam en werkte jarenlang als gevangenisbewaarder om dat te kunnen betalen. De muziek wordt verzorgd door Joey van Gelden met gitaar en zang. Al jaren wordt in Borne op Gedichtendag een bundel met gedichten gepresenteerd van en door dichters uit de regio. Dit jaar is er een dubbele bundel, omdat wegens corona de bundel van vorig jaar niet uitgegeven kon worden. Op de poëzieavond wordt door de dichters een selectie voorgedragen. Vrijdag 28 januari (onder voorbehoud Corona-maatregelen) in de grote zaal van het Kulturhus van 20.00 - 22.00 uur. €10,00 incl. consumptie in de pauze. Reserveren op www.kulturhusborne.nl

Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 8 uur geleden
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 10 uur geleden
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36
Nestor Jurrie Haak bewaakte de rust binnen het kampioensteam “Klos2”.
De Klos 2 Kampioen viert kampioenschap biljarten 16 apr, 14:11
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 13:25