Afbeelding

Apollo 8 trots op zilveren medaille

Algemeen

BORNE - Apollo 8 heeft de zilveren medaille gewonnen in de strijd om de landstitel. In een best-of-three was Sliedrecht Sport na twee wedstrijden te sterk en werd landskampioen. De eerste wedstrijd in een best-of-three serie werd door Sliedrecht op dinsdag 3 mei gewonnen. De tweede wedstrijd werd op zaterdag 7 mei gespeeld in een goed gevulde sporthal De Veste in Borne. Apollo 8 had winst nodig om een derde wedstrijd af te dwingen. “Helaas hebben we er geen derde wedstrijd weten uit te slepen. Ik ben ontzettend trots op de prestatie”, reageert Florien Reesink.

De thuisploeg begon wat gespannen aan de wedstrijd en had moeite om de servedruk van Sliedrecht onder controle te krijgen. De bezoekers pakten een grote voorsprong en al snel stond een 14-25 winst op het scorebord. Apollo 8 herstelde zich in de tweede set en het publiek zag de twee beste teams van de eredivisie strijden voor elk punt. Het was Apollo 8 dat als eerste bij de big points kwam en leek op setwinst af te gaan (22-17). Sliedrecht gaf niet op en zette een tandje bij. Het team wist maar liefst acht punten na elkaar te scoren en kwam op een 0-2 voorsprong (22-25). Apollo 8 gaf niet op en bleef strijden voor elk punt. Dat werd in de derde set beloond met winst (25-21). Ook in de vierde set bleef het spannend. Opnieuw was het de thuisploeg dat bij de big points op voorsprong kwam (21-20), maar onder leiding van Jolijn de Haan ging de winst en daarmee de landstitel naar de bezoekers (21-25). Apollo 8 feliciteert Sliedrecht Sport met het behalen van het landskampioenschap.

Publiek bedankt
‘We hebben als team alles gegeven en gevochten voor elk punt. Het is jammer dat we de tweede set na een grote voorsprong verliezen. We bleven vertrouwen houden met als beloning winst in de derde set. Helaas hebben we er geen derde wedstrijd weten uit te slepen. Ik ben ontzettend trots op de prestatie van het team. De sfeer in De Veste was fantastisch, publiek bedankt’, reageert Florien Reesink na de wedstrijd.

Trots op resultaat
‘In de eerste set halen we ons niveau niet’, vult trainer Thijs Oosting aan. ‘Vanaf de tweede set werd het een spannende wedstrijd in een prachtige ambiance. We pakken een ruime voorsprong, maar we komen net niet tot scoren en acht punten later was de winst voor Sliedrecht. In de derde set bleven we als team knokken en onder leiding van een sterk ingevallen Marit Zander wisten we een achterstand van twee punten om te draaien in een voorsprong. Dit keer lukte het ons wel om boven de twintig de punten te maken. Ook in de vierde set was het spannend. Op 21-20 kwam Jolijn de Haan aan service, mede door haar kanonskogels wist Sliedrecht de vierde set te winnen. We zijn als team trots op het resultaat. Tweede worden achter Sliedrecht is een goede prestatie en we hebben sterke teams als Zwolle, Sneek en Utrecht achter ons gelaten. Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers en supporters die er een prachtige volleybalmiddag van hebben gemaakt’.

Afbeelding
Living Statues voor Sri Lanka 7 uur geleden
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht voor Mooi Weer Festival 8 uur geleden
Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 18 apr, 14:21
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 18 apr, 12:20
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17