Genoeg spullen te koop bij muziekvereniging Eendracht-Excelsior.
Genoeg spullen te koop bij muziekvereniging Eendracht-Excelsior.

Op koopjesjacht in De Speeldoos

Algemeen

Muziekvereniging Eendracht-Excelsior houdt zaterdagmorgen 14 mei een rommel- en platenmarkt in clubgebouw De Speeldoos aan de Steenbokstraat 217. De Hengelose muziekvereniging is blij dat er weer een rommel- en platenmarkt gehouden kan worden. Die brengt immers geld in het laatje. Inwoners van Hengelo alleraardigste spullen op de kop tikken. 

HENGELO - Er zal een enorm aanbod zijn komende zaterdag in De Speeldoos. “De opslag staat aardig vol”, laat Annette van der Zande namens de organisatie van Eendracht-Excelsior weten. De volle opslag kan niet los van corona worden gezien. Want de afgelopen twee jaar kon de rommel- en plantenmarkt niet doorgaan. “We zijn erg blij dat we eindelijk weer een rommelmarkt kunnen houden. Die inkomsten hebben we node gemist de afgelopen jaren”, aldus Van der Zande. De rommel- en platenmarkt wordt georganiseerd door de zogeheten Werkgroep’75 van Eendracht-Excelsior. Deze werkgroep zorgt al jarenlang voor de organisatie van de rommel- en platenmarkt van deze vereniging. Dat gebeurt een paar keer per jaar. “Met grote interesse en enthousiasme van bezoekers en vrijwilligers”, laat de organisatie weten. Maar de laatste jaren ging er een streep door. “Helaas konden de rommel- en platenmarkten de afgelopen twee jaar door de coronabeperkingen niet doorgaan. Werkgroep ‘75 is daarom erg blij dat het nu wel weer mogelijk is.” Alle spullen en platen zijn binnen te koop. Buiten is er niets uitgestald. “Dus er is geen hinder van eventuele slechte weersomstandigheden. Alles wordt netjes gesorteerd uitgestald.” De verkoopprijzen zijn volgens de organisatie ‘alleszins redelijk’ te noemen. Het aanbod komende zaterdag in De Speeldoos is groot. Er is onder meer speelgoed, kleding, computerbenodigdheden, verlichting, elektronica, huishoudelijke artikelen en boeken.

De rommelmarkt zaterdag 14 mei is van 09.00 tot 12.00 uur. De Speeldoos, Steenbokstraat 217, Hengelo.

Kijk ook op: www.eendrachtexcelsior.nl 

De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 13 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 15 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 15 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 16 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 17 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! 18 uur geleden
Afbeelding
Ruime overwinning NEO 18 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 21 uur geleden