Goede buren kijken naar elkaar om. Om betrokken buurtgenoten in het zonnetje te zetten werd de Beste Buur Bokaal opgezet.
Goede buren kijken naar elkaar om. Om betrokken buurtgenoten in het zonnetje te zetten werd de Beste Buur Bokaal opgezet. Foto: PR

Nomineer een beste buur voor de jaarlijkse bokaal

Algemeen

In Twente hebben we het concept van noaberschap nog hoog in het vaandel staan. Een goede buur zijn in de brede zin van deze bewoording. Goede buren en buurtgenoten zijn belangrijk voor de leefbaarheid en de sociale samenhang. Om hen in het zonnetje te zetten reikt men ook dit jaar weer de Beste Buur Bokaal uit.

BORNE - De Beste Buur Bokaal is een initiatief van de Twentse gemeenten, woningcorporaties, welzijnsorganisaties en huurdersorganisaties. Allemaal hechten zij namelijk waarde aan een sociaal betrokken buurt. Wanneer mensen actief naar elkaar omkijken helpt dit onder meer om problemen als vereenzaming tegen te gaan. Dit zal de komende jaren steeds belangrijker worden, omdat er door vergrijzing meer senioren langer zelfstandig thuis blijven wonen. Zij hebben dan wel eens wat steun nodig, maar trekken niet altijd zelf aan de bel.

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal is toepasselijk op 24 september; de landelijke Burendag. Het nomineren van een Beste Buur kan tot uiterlijk 15 augustus. Kijk voor nominatie en meer informatie op: www.bestebuurbokaal.nl/borne 

Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 18 uur geleden
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 20 uur geleden
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36
Nestor Jurrie Haak bewaakte de rust binnen het kampioensteam “Klos2”.
De Klos 2 Kampioen viert kampioenschap biljarten 16 apr, 14:11
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 13:25