Zonnepanelen op schooldaken

BORNE- Iedereen die een dak heeft kan profiteren van zonnepanelen. Niet alleen woningen en bedrijven, maar ook scholen. Energie van Borne roept schoolbesturen op om eens na te denken over het plaatsen van zonnepanelen.

Dankzij gunstige leningen en onafhankelijke begeleiding is het voor schoolbesturen makkelijk om een installatie te laten plaatsen, zo belooft Energie van Borne. Er is namelijk ook een landelijk project opgezet om juist dit te stimuleren: de 'Schooldakrevolutie'. "Deze streeft naar een Nederland waar alle kinderen leren op én over zonne-energie van eigen schooldak. Zo maken we een grote stap voorwaarts in de energietransitie en leert de toekomstige generatie over schone energie", aldus het project. Hierin participeren onder het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, diverse gemeenten en provincies en brede maatschappelijke partners binnen en buiten het onderwijs. Op www.schooldakrevolutie.nl is meer informatie te vinden.

Er zijn in Borne ook al uiteenlopende initiatieven opgezet voor onder meer huizenbezitters en anderen die aan willen haken bij zonnestroom. Zo kunnen mensen ook investeren in het zonnepark 't Rikkerink.