Geen papierinzameling in zomer

BORNE - Bornenaren die oud papier willen recyclen moeten dit in de zomermaanden zelf wegbrengen. Van nu tot en met dinsdag 10 augustus komt men namelijk niet langs om het papier huis aan huis op te halen.

Wel blijft het uiteraard mogelijk om uw oud papier en karton zélf weg te brengen. U kunt dit dan deponeren in de papiercontainers bij de Bornse Harmonie aan de Weideweg 1, het Stedelijk Orkest aan de Burenweg 5 of Zenderen Vooruit aan de Hoofdstraat 44 in Zenderen. Wel even een punt van aandacht: bij deze containers staan ook bewakingscamera's. U mag hier uitsluitend papier en karton achterlaten. Wie toch probeert om hier huishoudelijk afval of grof afval te dumpen ontvangt een fikse boete van de gemeente. Helaas zijn dit soort waarschuwingen nodig omdat er in het verleden misbruik gemaakt werd van dit soort containers. Kijk voor meer informatie over het inzamelschema per buurt buiten de zomer op: https://www.borne.nl/inwoners/afval-en-milieu/ophaalschema-oud-papier


Het apart aanbieden van papier is goed voor het milieu en de samenleving. Goed gescheiden papier levert namelijk geld op voor lokale verenigingen. Door dit bewust netjes aan te bieden bent u dus een goede noaber.