Geen Run Bike Run

Enkele weken geleden waren ze er nog van overtuigd dat dit jaar de 30e OCON Run Bike Run gewoon doorgang zou kunnen vinden, maar door de recente sterke verhoging van COVID-19 besmettingen in Nederland vinden ze het organiseren van dit sportevenement niet meer verantwoord. Het is bijna niet te voorkomen dat zich tijdens en na de wedstrijd grote groepen deelnemers, vrijwilligers en publiek dicht op elkaar zullen bevinden waardoor de kans op besmetting te groot is.


We vinden het erg jammer om de RBR weer af te moeten blazen, vooral ook omdat we hebben gemerkt dat er erg veel animo was voor ons evenement. De verschillende categorieën zaten bijna, of helemaal vol en ook onze jeugdwedstrijden beginnen steeds populairder geworden.
Maar het is niet anders: Nederland kleurt (donker)rood en de delta variant zorgt ook bij buitenevenementen voor veel verspreiding. Hier willen we niet aan bijdragen, want we zien het als onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om dit virus (weer) onder controle te krijgen.

We stellen onze 30e editie dus weer uit, naar 27 augustus 2022.
Blijf sporten en tot dan!