Afbeelding

Goed gevulde rugtas verrast kinderen

Algemeen

BORNE - Ieder kind verdient het om gewoon zijn of haar verjaardag te kunnen vieren. Ook als daar thuis geen geld voor is. De Verjaardagsbox maakt dat mogelijk! Nu ze echter extra donaties hebben ontvangen van het Rabofonds en de Lionsclub hebben de dames van de Verjaardagbox besloten om wat extra’s te doen. 

Ze hebben dinsdag alle spullen verzamelt en de rugtassen ingepakt. Later die week zijn alle kinderen verrast met een goed gevulde rugtas. De dames van de Verjaardagbox hebben de 87 tassen allemaal zelf rondgebracht bij de kinderen voor wie het een complete verrassing was. De tassen zijn samengesteld met spullen per leeftijdscategorie die straks goed van pas komen voor school. Zo zit er bijvoorbeeld een broodtrommel in en een drinkbeker. Zaken die met veiligheid te maken hebben voor bijvoorbeeld op de fiets enz. Ook hebben ze goedkoop rekenmachines in kunnen kopen met meer mogelijkheden dan op de normale rekenmachines.

Ontstaan 

De zes dames die het bestuur van de stichting vormen kennen elkaar van de Tweedehands kledingbeurs die regelmatig in het Kulturhus werd gehouden. Toen een van de vrouwen het fenomeen Verjaardagsbox ontdekte in Oldenzaal, besloot de hele groep om dit ruim een jaar geleden ook in Borne te introduceren. Kinderen die geen verjaardag kunnen vieren omdat hun ouders daar geen geld voor hebben worden getrakteerd op een Verjaardagsbox. Een mooie versierde doos, beschilderd door Harry Davina of leerlingen van basisschool Prisma, waarin onder meer een cadeautje zit, maar ook een taart met kaarsjes, een traktatie voor de hele klas, slingers, ranja en nog veel meer lekkere dingen.
Voor dit idee is uiteraard geld nodig en nadat de groep een stichting in het leven had geroepen, werd gestart met een sponsoractie. Vanuit de gemeente besloot ook Wethouder Michel Kotteman destijds een duit in het zakje te doen. Vanuit het sociaal fonds kunnen de vrouwen twee jaar lang 100 kinderen blij maken met een doos.
De vrouwen krijgen deze namen via onder meer het Dreamteam, het Noodfonds en Wijkracht. Met het oog op de privacy moeten de ouders echter zelf hun kind opgeven. Wie een verjaardagsbox wil aanvragen, kan een inschrijfformulier invullen bij Wijkracht, Stichting Noodfonds Borne of bij het Dreamteam Borne AVB. Meer informatie over het doen van een donatie of gift is te vinden op www.verjaardagsboxborne.nl.

Wilt u deze vrouwen helpen om kinderen blij te maken op hun verjaardag, klik dan op: www.verjaardagsboxborne.nl

Tekst: Tonnie Stegeman