Zowel de beginnende als gevorderde filmer is welkom bij de Videoclub Borne om hun vaardigheden te verbeteren en nieuwe dingen te leren.
Zowel de beginnende als gevorderde filmer is welkom bij de Videoclub Borne om hun vaardigheden te verbeteren en nieuwe dingen te leren.

Videoclub Borne start nieuw seizoen op 1 september

Algemeen

BORNE - De Videoclub Borne start in september weer met het nieuwe seizoen. De afgelopen tijd werd achter de schermen al druk gewerkt aan zowel de komende activiteiten als enkele lopende projecten.

De Videoclub Borne trekt amateurfilmers uit Borne en omstreken die hun hobby graag naar een wat hoger niveau willen tillen. Ook totale beginners zijn welkom; zo zijn er praktijkavonden ‘Filmen voor Beginners’ en ‘Monteren voor Beginners’. Ook zijn er workshops en cursussen gericht op specifieke programma’s en technieken. Alle activiteiten worden eens per twee weken gehouden. De aftrap is op 1 september met de open clubavond, waar alle geïnteresseerden van harte welkom zijn. In de even weken op de woensdag van 20.00 tot 22.00 uur zijn altijd de clubavonden, met een maximum van 20 deelnemers. Op deze avonden zijn er regelmatig thematische sprekers, zoals over action cams (GoPro) maar ook het beoordelen van films. Op 13 april sluit de club dan het jaar af met een slotavond. In de oneven weken is op de donderdagen de Filmwerkplaats & MagiX verdieping.

In de even weken staat de basis van het filmen en monteren centraal, hiervoor komen deelnemers eveneens bijeen op de woensdag. In de even weken op de donderdagen zijn de cursussen MagiX Montage en Apple FCP-X gebruikersgroep.

Het komende seizoen markeert voor de Videoclub Borne ook een bijzonder jubileum. Op zaterdag 20 november viert men namelijk het 20-jarig bestaan van de VCB, opgericht in 2001. De feestcommissie werkt nog aan een passende invulling van deze feestavond. Wie meer wil weten over de leuke en leerzame activiteiten van de Videoclub Borne kan kijken op: www.videoclubborne.nl