Burgemeester Jan Pierik kwam namens de gemeenschap de felicitaties overbrengen aan het jubilerende echtpaar.
Burgemeester Jan Pierik kwam namens de gemeenschap de felicitaties overbrengen aan het jubilerende echtpaar.

Hoog bezoek voor diamanten paar

Algemeen

Ze kwamen elkaar tegen tijdens een dansavond bij Bosgoed in Heeten, haar woonplaats. Het klikte en geruime tijd later werd de bruiloft gevierd, ook bij Bosgoed. Dat is inmiddels zestig jaar geleden. 

BORNE - Burgemeester Jan Pierik kwam persoonlijk langs om het diamanten paar te feliciteren. Een kopie van de wettelijke trouwakte en een pakket delicatessen bracht hij mee. Op 27 november, de dag dat het huwelijk kerkelijk werd ingezegend staat er een feestje op de rol met familie en vrienden.

Kleine kruidenier
Mariet(83) en Henk(86) van Munster wonen nog zelfstandig achter de winkel die ze destijds in 1959 aan de Doormanstraat bouwden. Het was een kruidenierswinkel, aangesloten bij Centra. Ruim 26 jaar runden ze de winkel, gingen zelfs over op een zelfbedieningszaak, maar de opkomst van supermarkten maakte het niet gemakkelijk voor de kleine kruidenier. Er moest een andere manier gezocht worden om inkomsten te genereren. Dat werd een cafetaria. De buurt moest er in eerste instantie aan wennen, maar toen de vergunning eenmaal werd afgegeven, stortte het paar zich op deze nieuwe branche. En met succes. ‘’Het was erg druk. We trokken vooral veel jong publiek die gezellig bleven hangen’’, vertelt Henk.

Hard werken
‘’Er zijn zelfs relaties ontstaan bij ons in de zaak!’’ Was hij jarig dan werd de cafetaria versierd met slingers. Hard werken was het ook. Zeven dagen per week. De producten werden zoveel mogelijk zelf gemaakt. Met name Mariet had moeite met de overstap. ‘’Toch wilde ik niet hier in de keuken blijven zitten, zo rolde ik erin.’’ Twaalf jaar runden ze de cafetaria, toen ging het slot erop. Momenteel maakt een huurder gebruik van het pand.

Zwemmen
Henk en Mariet kregen drie kinderen, twee zoons en een dochter. Inmiddels zijn er ook vijf kleinkinderen waar ze veel van genieten. Een van hun hobby’s. Mariet is dol op sporten en gaat nog elke maandag naar het zwembad voor de aquafit. ‘’Zwemmen doe ik al vijftig jaar, heerlijk is dat. Alle spieren komen los, je voelt je lekker fit na afloop!’’

Honden
Henk daarentegen richt zich op het trainen van politiehonden. Als fervent lid van de KNPV Speur en Verdedig was hij vaak op de accommodatie in Twickel te vinden. Vol trots toont hij zijn fotolijst met prijzen. ‘’Ben zelfs al eens als tweede geëindigd op het NK!’’ Na drie jaar trainen werden de honden verkocht aan beveiligingsbedrijven of de politie. Dat is nu niet meer aan de orde. Buiten zit zijn laatste hond, een Mechelse herder. ‘’Die gaat niet weg, dat is mijn maatje!’’