Vrijwilligers zijn van groot belang voor de vele activiteiten van De Zonnebloem.
Vrijwilligers zijn van groot belang voor de vele activiteiten van De Zonnebloem.

Jubilarissen Zonnebloem gehuldigd

Algemeen

Twee keer zilver en vier keer goud… Geen medailles voor sportieve prestaties maar insignes voor 10, 25, 40 en 50 jaar trouwe dienst bij Vereniging de Zonnebloem.

BORNE - Na twintig maanden ontmoetten de vrijwilligers van de Zonnebloem elkaar op maandag 25 oktober jl. eindelijk weer tijdens een vergadering in de kantine van BVV. Vanwege Corona hebben alle activiteiten stilgelegen en dus ook de huldiging van de jubilarissen. Gelukkig kon die feestelijke gebeurtenis maandag alsnog plaatsvinden.

Zilveren speldjes waren er voor Betty te Riet en Josephien Westerbeek, beiden ruim tien jaar actief als bezoek- en activiteitenvrijwilliger. Lidy Weersink kreeg een gouden speldje voor ruim 25 jaar inzet als (oud-)bestuurslid, vakantiecoördinator, bezoek- en activiteitenvrijwilliger. Voor Tineke Heller was er goud voor ruim 40 jaar trouwe dienst als (oud-)bestuurslid, regiovertegenwoordiger en activiteiten en -bezoekvrijwilliger. Helemaal bijzonder was het gouden speldje voor Hetty Spekreijse en Marian van Loenen die zich 50 jaar lang met hart en ziel hebben gegeven aan de Zonnebloem. Beiden zijn jarenlang bestuurslid geweest en hebben binnen de vereniging alle werkzaamheden vervuld en alle taken op zich genomen die op hun pad kwamen. Dankzij hen en alle vrijwilligers is de Zonnebloem in Borne na 57 jaar nog altijd springlevend. Helaas hebben we tijdens de coronaperiode afscheid moeten nemen van twee vrijwilligers van het eerste uur, Marietje Moleman en Tine de Boer. Beiden zijn tot hun overlijden op hoge leeftijd actief geweest als vrijwilligers en begeleiders van de handwerkgroep, de Welfare. Deze groep komt nog iedere dinsdagmiddag bij elkaar in het Dijkhuis. Tijdens een minuut stilte hebben we Marietje, Tine en alle gasten herdacht die tijdens de afgelopen twintig maanden zijn overleden. We willen niets liever dan nog dit jaar de activiteiten van de Zonnebloem weer opstarten, maar het toenemende aantal besmettingen en ziekenhuisopnames maakt alles voorlopig helaas onzeker. Van uitstel komt echter geen afstel!

Vrijwilligers zijn van groot belang voor het uitvoeren van alle activiteiten van De Zonnebloem. Naast dat dit bijdraagt aan een fijne, leefbare gemeenschap geeft het vrijwilligerswerk zelf ook de nodige voldoening. Ook als vrijwilliger bij onze afdeling aan de slag? Of graag weten wat de afdeling u als gast te bieden heeft? Neem dan contact op met Trees Platvoet, treesplatvoet@kpnmail.nl