Afbeelding

Buurt in actie voor groene, fleurige omgeving

Algemeen

Bewoners rondom het plantsoen aan de Bezoenstraat staken de handen uit de mouwen. Het fleurige resultaat zal het komend voorjaar hopelijk te zien zijn.

BORNE - Er zijn 900 narcissen en 2.000 krokussen gepoot. Het idee ontstond bij de voorjaarsopschoonactiedag in het Oldhof. Het is een prachtig plantsoen met diverse oude bomen, met gras ingezaaid, maar zij misten kleur en fleur. Een van de bewoners ging praten met de wijkcoƶrdinator mevrouw Adams. En met succes! De gemeente was bereid de bollen te leveren, als de bewoners ze erin zouden zetten. 

Dat ging niet zomaar. De grond was keihard en moest eerst geverticuteerd worden. Na overleg bood Twence aan om de grond geschikt te maken. Enkele stroken werden afgezet en geschikt gemaakt. Afgelopen zaterdag was het zover. Uitgerust met hark en schop en in regenjas gehuld werden de bollen met de hand gepoot. Na afloop werd er uitgerust en gezellig bijgepraat onder het genot koffie, thee en iets sterkers. Een mooi initiatief dat navolging verdient. Je doet het samen en het versterkt de onderlinge band. En het resultaat? Daar zal iedereen in het voorjaar van kunnen genieten.