Over de artsen van weleer zijn veel verhalen te vertellen. Wybo Miedema geeft er komende week een boeiende lezing over bij NIVON.
Over de artsen van weleer zijn veel verhalen te vertellen. Wybo Miedema geeft er komende week een boeiende lezing over bij NIVON. Foto: Shutterstock

Lezing: Huisartsen van vroeger

Algemeen

Op donderdag 9 december geeft Wybo Miedema van 14.00 tot 16.00 uur bij NIVON een lezing over de Hengelose huisartsen van vroeger.

HENGELO - Onder de noemer “Ontdoet u zich maar even” komen vele verhalen en anekdotes voorbij over de Hengelose huisartsen uit het verleden. Het koetsje van dokter Maas, de homeopathische verdunningen van dokter Cladder, het opereren op de keukentafel door dokter Hartstra en nog veel meer heilzame werkingen komen aan de orde in een verhaal van Wybo Miedema. In een tijd waarin de medische zorg zo onder druk staat is het goed om eens terug te kijken naar hoe dat vroeger ging.

Bezoekers zijn van harte welkom bij deze interessante lezing. Wel is het tonen van een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code) en identiteitsbewijs verplicht. Aanmelding vooraf is wenselijk, zo weet NIVON precies hoeveel mensen er komen. Aanmelden graag ruim van te voren bij Rob Lehr, roblehr@hetnet.nl of 06-30028403. Graag tot ziens in de Grote Zaal van het NIVON-centrum, Lodewijkstraat 1, 7553 LB Hengelo. Entree kost 3 euro. NIVON-leden betalen 2 euro, inclusief koffie of thee.

Kijk voor meer informatie over deze en andere lezingen en activiteiten van NIVON op: www.hengelo.nivon.nl