De collectieve zorgverzekering geeft inwoners met een laag inkomen een zeer ruime dekking tegen een riante korting.
De collectieve zorgverzekering geeft inwoners met een laag inkomen een zeer ruime dekking tegen een riante korting.

Collectieve zorgverzekering voor Bornse minima

Algemeen

De overstapperiode voor de zorgverzekering is weer aangebroken. Men heeft jaarlijks van 12 november tot 31 december de tijd om over te stappen naar een nieuwe verzekeraar. De verzekeraars hebben inmiddels hun premies voor het komend jaar gepresenteerd. Voor Bornenaren met een klein inkomen bestaat er ook de collectieve zorgverzekering.

BORNE - Mensen die al wat langer rond moeten komen van een klein inkomen zijn er waarschijnlijk al mee bekend. Maar voor de groep mensen die door de coronacrisis een terugval zagen in hun inkomsten is het misschien wel onbekend. De collectieve zorgverzekering is een polis die men afsluit bij een zorgverzekeraar, waarvoor de gemeenten dan een deel van de premiekosten dekken. Een voordeel van zo’n verzekering is dat de dekking vaak erg ruim is en bij de uitgebreidere pakketten zelfs het eigen risico meeverzekerd is. Zo is men dus zeker van goede zorg zonder ál te vervelende verrassingen qua kosten.

In Borne komen inwoners met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum in aanmerking voor een collectieve verzekering via Menzis. Ook veel andere gemeenten in de regio bieden gemeentepolissen aan via deze verzekeraar. Hiermee ontvangt men korting op zowel de basis- als aanvullende verzekering, de vergoedingen zijn hoger dan bij andere polissen en ook het eigen risico en bepaalde eigen bijdrages zijn vergoed.

Men kan dan kiezen uit drie pakketten: GarantVerzorgd 1, 2 of 3 met telkens een uitgebreid tandpakket en bij de meest uitgebreide polis het meeverzekeren van het eigen risico van 385 euro. De premies voor komend jaar komen dan uit op 147,86 euro per maand voor GarantVerzorgd 1, 161,51 euro voor GarantVerzorgd 2 en 180,62 euro voor GarantVerzorgd 3. De gemeenten dekken een deel van de premie, van zo’n 9 tot zelfs 42 euro, en men krijgt korting door een groter aantal deelnemers. Het ‘collectief’ in de collectieve verzekering. Kijk voor meer informatie over deze polissen en voorwaarden op de website: www.gezondverzekerd.nl