Afbeelding
Foto:

Column Irene Pigge: Sprinters

Algemeen

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het koffiezaakje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Op TikTok bestaat het account NS Sprinters. Daar zijn filmpjes te zien van mensen die rennen om hun trein te halen. Ik hoef TikTok niet te openen: ik zie het dagelijks gebeuren. Meerdere keren op een dag. Het is eigenlijk een van de heimelijke pleziertjes van mijn dag: kijken of het is gelukt om met een filmische sprong tussen de klapdeuren te verdwijnen of iemand gefrustreerd te zien constateren dat het getrokken sprintje voor niks is geweest.

En toch zag ik het liever niet. Sommige mensen gaan ver om de trein te halen; ze springen over de gesloten spoorboom, schieten er nog snel even onderdoor of wurmen zich erlangs. Dat is elke keer weer een risico: wat als je struikelt of de afstand verkeerd inschat? Of de trein die van de andere kant komt over het hoofd ziet? Ik moet er niet aan denken.
Kom gewoon op tijd. Veel relaxter, je riskeert geen boete van €230,00 en het geeft je de tijd om nog even lekker een goeie kop koffie te halen.