Afbeelding

Fietsmaatjes Borne steeds bekender met nieuwe site

Algemeen

Fietsmaatjes Borne is druk bezig om wat meer bekendheid te genereren voor hun initiatief. Zo hebben zij sinds kort een eigen Facebookpagina en een nieuwe website.

BORNE - Fietsmaatjes Borne is één van ruim dertig soortgelijke initiatieven in Nederland, en de eerste van zijn soort in Overijssel. In september gingen zij van start. De insteek is om mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen te koppelen aan een vrijwilliger. Samen maken zij dan fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. De vrijwilliger stuurt dan en de gast kan dan in zijn of haar tempo meetrappen als hij of zij dat wil. In overleg geven zij dan invulling aan de tocht, bijvoorbeeld door onderweg een terrasje te pakken. Onlangs ontving de stichting al een bijdrage van van het Rabofonds voor aanschaf van een duofiets. De initiatiefnemers hopen dat ook andere Bornse bedrijven bij willen dragen aan dit mooie project.

Om een en ander wat bekendheid te geven is nu ook de website www.fietsmaatjesborne.nl opgezet. Hier kan men informatie vinden over het werk van de stichting en hun ambitie om op korte termijn twee duofietsen aan te schaffen en in te gaan zetten. Daarnaast kan men zich al aanmelden als vrijwilliger of gast.