Afbeelding
Foto: Shutterstock

Wijkracht maakt Borne digitaal vaardig

Algemeen

We kunnen én moeten tegenwoordig meer zaken digitaal regelen. Van je belastingaangifte tot je toeslagen, van de bankzaken tot het contact met vrienden en familie. Goede digitale vaardigheden zijn belangrijk om nu en in de toekomst deel te kunnen nemen aan alles wat de samenleving te bieden heeft. Er zijn echter ook mensen die hier moeite mee hebben. Wijkracht wil hier in Borne graag verandering in brengen.

BORNE - De coronacrisis benadrukt het belang van digitale vaardigheden nog eens extra. Zo is bijvoorbeeld het beeldbellen via een tablet handig om toch op veilige afstand in contact te blijven. Wijkracht wil start nu met een proef waarbij inwoners die hier behoefte aan hebben naast goede uitleg en ondersteuning ook tijdelijk een gratis tablet ontvangen. De komende tijd kijkt Wijkracht samen met inwoners welke tablets het prettigst werken. De meest gebruiksvriendelijke modellen gaat Wijkracht vervolgens maximaal een halfjaar in bruikleen geven. Dit doen ze wanneer inwoners zelf nog geen tablet hebben. Uitleg over het gebruik van een eigen tablet doet Wijkracht ook.

Onder de noemer DigiWeet helpt Wijkracht mensen om bestaande technologie te leren gebruiken in het onderhouden van contacten. In een tijd waar fysieke contacten beperkt zijn, is het nóg belangrijker om digitaal in verbinding te blijven. In verbinding blijven zorgt ervoor dat mensen mee blijven doen in de samenleving. Dat ze zich gehoord en gezien voelen. Met beeldbellen bijvoorbeeld horen en zien mensen elkaar. Het contact is prettiger en rijker, wat dus een toegevoegde waarde heeft ten opzichte van alleen bellen.

Inwoners die mee willen doen met deze pilot van Wijkracht kunnen zich nu aanmelden. Dit kan door te bellen naar 088 945 57 22 of een mail te sturen naar info@wijkracht.nl. Vermeld in de mail uw contactgegevens en geef aan dat het om de pilot DigiWeet gaat. Wijkracht neemt dan contact met u op. Kijk ook voor andere vormen van ondersteuning op de website van Wijkracht: www.wijkracht.nl