Een nette 3-1 overwinning sterkt de heren van NEO weer voor het verdere competitieverloop. Foto: JAAP ENGELSMAN

NEO boekt 3-1 overwinning op Grol

Algemeen

In een spannende wedstrijd heeft NEO de aanval van runner-up Grol uit Groenlo voorlopig afgeslagen. Na een vroege achterstand speelde de ploeg een geweldig half uur en kwam daarin tot een 2-1 voorsprong die vlak voor tijd nog iets werd uitgebouwd. Dat was hard nodig want Grol liet in de tweede helft een paar enorme kansen liggen.

BORNE - Op een naargeestig Wooldrik speelden twee van de betere ploegen uit 2J tegen elkaar. Jammer, want het boeiende en goede duel had absoluut publiek verdiend. NEO begon sterk, want na twee minuten al had Stef Rompelaar een mooie rush over de rechterkant in huis, maar zijn schot werd nipt gered door de goede goalie Wessel Baarslag. De eerste hoekschop voor Grol leverde meteen een goal op.

De sterk keepende Thijs Terhalle kon de bal niet voldoende raken en Rico Lammerdink benutte de rebound vakkundig: 0-1. Wat volgde was wellicht het beste half uur van deze competitie. NEO wervelde bij vlagen met sterk combinatiespel en dat leverde meerdere kansen op. Het duurde echter ruim 20 minuten tot Kevin Roesink scoorde: 1-1. Nauwelijks drie minuten later was de voorsprong een feit. De alweer sterk spelende Jochem Stam zette met een mooie pass Stef Rompelaar aan het werk en de spits maakte het karwei met een fraaie stift af: 2-1. Ron Spoler had zijn goede eerste helft vervolgens kunnen bekronen met een goal, maar na een fraaie actie was zijn schot een makkelijke prooi voor Baarslag.

De laatste tien minuten voor de thee waren voor Grol, dat weliswaar geen uitgespeelde kansen opleverde, maar de gasten hadden wel pech dat een voorzet van links de lat schampte. 2-1 bij rust derhalve. NEO begon geconcentreerd aan het tweede bedrijf, maar op driekwart van de wedstrijd had Grol het duel een andere wending kunnen geven. Eerst werd een bal na tam ingrijpen van de NEO-defensie hoog over geschoten en vervolgens dook Luc Berendsen moederziel alleen op voor Thijs Terhalle. Dit keer waren de voeten van de NEO-goalie te machtig voor de Grol-spits. Vlak voor tijd besliste Jesse Keur het duel in het voordeel van Neo: 3-1.