Afbeelding
Foto:

Vervolg van pagina 1

Azelo wil sloop van voormalig AZC-complex

Er moet dus gedacht worden aan een kwekerij.

In eerste instantie had het college gedacht dat er begin komend jaar wel een definitief plan zou zijn, maar dat loopt enigszins tegen. Vermoedelijk wordt dit eind april. Het is van groot belang dat er duidelijkheid komt, temeer omdat er steeds meer verzoeken binnen komen om toch huisvesting te bieden aan vluchtelingen en asielzoekers.

Eerst moeten echter de uitgangspunten goed worden bekeken, die dateren al van 2013 en zijn sindsdien niet meer bijgesteld. Zo moet vastgesteld worden hoeveel woningen er zijn en wat de gevolgen kunnen zijn van de Vloedbeldverbinding. Over de keuze van het te gevolgen tracé wordt op 15 december een uitspraak verwacht van de provincie.


Hoge Raad

Tenslotte heeft het gemeentebestuur zich ook te houden aan een uitspraak van de Hoge Raad waarin staat dat een proces zoals dat in Azelo transparant, zorgvuldig en controleerbaar moet zijn. Gemeenschapsbelangen Azelo heeft zich duidelijk uitgesproken voor sloop van het complex. Volgens Wim Jansen is dat de enige reële optie om ook in de toekomst vervelende situaties te voorkomen. ‘’Allereerst is het heel belangrijk dat de bestemming van het gebied gewijzigd wordt van maatschappelijk naar agrarisch’’, verklaart hij. ‘’Daarna kun je kijken wat je ermee wilt. Op dit moment spelen er veel zaken waaronder de realisatie van het Zorghotel dat nog steeds niet klaar is. Dan de Zwanenhof zelf, het voormalig AZC en de aanleg van de Vloedbeldverbinding. En dat alles op een relatief klein gebied. Je kunt op deze manier niet verder!’’ 

Als alles meezit wordt op 15 december een keus gemaakt welke route de Vloedbeldverbinding krijgt. Heeft de lobby van Bornerbroek-Almelo succes en wordt gekozen voor het traject langs het spoor of valt de keus op een route langs de A1/A35. Is dat laatste het geval dan komt de weg voor een groot deel door Azelo en dus ook over het gebied van het AZC. 

‘’Hij loopt zo’n 300m achter het AZC langs, maar voor een groot deel door Azelo. Er moeten zelfs woningen wijken! Daar zijn wij eveneens niet zo blij mee!’’

Annemarie Haak