De wensboom werd in het licht gezet met een druk op 's werelds grootste, rode knop.
De wensboom werd in het licht gezet met een druk op 's werelds grootste, rode knop.

De wensboom staat weer in Borne!

Algemeen

Kent u iemand die een bijzondere wens verdient of weet u iets waarmee u een ander heel erg blij mee kunt maken? Zet dan die wens op papier en gooi dat in de wensbox bij de kerstboom op het Rheineplein.

BORNE - De Rabobank zorgt samen met de BBO, het gemeentebestuur en nog een paar andere deelnemers voor de vervulling van die wensen. Vorig jaar stond de boom er voor het eerst en Robin Geerdink, directeur van de Rabobank, meldde vol trots dat de meeste wensen gehonoreerd konden worden. De grootste donatie is bestemd voor de bouw van een hospice waarvoor een aantal vrijwilligers zich enorm inzet. Ook de rolstoelwandelgroep kreeg een donatie en zo waren er meer. “Een Ferrari kunnen we niet schenken, maar we proberen toch zoveel mogelijk wensen te vervullen”. De Rabotopman verklapte tevens dat Borne jaarlijks het meeste geld van de Raboclubsupportactie in de wacht sleept. “Dat laat maar weer eens de betrokkenheid van de gemeenschap zien!” Hij had graag gezien dat de wensboom ook dit jaar weer bij de ijsbaan zou staan, midden in het vele licht, maar op deze plek op het Rheineplein zullen de lichtjes ook schitteren. 

Wethouder Michel Kotteman mocht de lichtjes ontsteken samen met twee leerlingen van de Jan Ligthartschool. Deze school had de mooiste wensbox ontworpen en daarom mochten Luuk en Sem de openingshandeling verrichten. 

Maar niet voordat Kotteman de eerste wens in de box had gedaan. Een taart voor de groep vrijwilligers die zich inspant voor de Verjaardagsbox. Kinderen die beneden de armoedegrens leven en voor wie een leuk verjaardagscadeau niet is weggelegd, worden getrakteerd. Ieder kind heeft immers recht op een leuke verjaardag. Nu gaat Kotteman dus zelf aan de slag samen met de cliënten van De Ster om deze groep op een heerlijke taart te trakteren. De wensboom is nu officieel in het licht gezet, als teken dat de actie is begonnen. 

Door partijen bij elkaar te brengen kunnen wensen vervult worden met ‘gesloten beurzen’. Dit zorgt voor stralende gezichten en verbinding in onze samenleving ondanks de corona-maatregelen kan gezinnen een extra zetje geven om de draad in hun leven weer te kunnen oppakken.