Ook ondernemers zijn helaas steeds duurder uit door alle flink gestegen kosten het afgelopen jaar.
Ook ondernemers zijn helaas steeds duurder uit door alle flink gestegen kosten het afgelopen jaar.

Column Irene Pigge: Ook wij zijn steeds duurder uit met alle kosten

Algemeen

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het koffiezaakje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

BORNE - “Het is allemaal al zo achterlijk duur. Nee, dan kom ik niet meer. Dan zijn jullie ons kwijt als klant.” Ik probeer het niet persoonlijk te nemen, maar ik merk toch dat het me raakt. Ik heb zojuist aan een klant uitgelegd dat we in het nieuwe jaar genoodzaakt zijn onze prijzen te verhogen. Niet omdat we nou wel eens een keer financieel binnen willen lopen, maar omdat de inkoopprijzen voor ons ook niet meer te doen zijn. 

Ja, onze koffie is gemiddeld iets duurder dan die van de supermarkt; als kleine koffiebrander kunnen we niet zo scherp inkopen als een grote jongen als Douwe Egberts, die de luxe heeft zijn inkoopprijzen jaren vast te zetten. Door Corona, door de economische situatie in de herkomstlanden van onze koffies, door andere zaken als peperdure transportprijzen en torenhoge kosten voor energie en verpakkingen komen we er niet onderuit dit door te berekenen naar de klant, hoe vervelend dat ook is. De klant maakt dat ik me een afzetter voel, maar na een potje gezond relativeren voel ik toch ook wel de verontwaardiging. Het is nog steeds zo dat de kosten voor de baten uitgaan en nu de kosten nog hoger worden, hoop ik dat ons de baten toch ook gegund worden.

Irene Pigge