Goede Bornse noabers kijken naar elkaar om, juist in deze moeilijke periode. Doe bijvoorbeeld eens boodschappen voor een kwetsbare.
Goede Bornse noabers kijken naar elkaar om, juist in deze moeilijke periode. Doe bijvoorbeeld eens boodschappen voor een kwetsbare. Foto: Shutterstock

Gemeente: ‘help elkaar waar nodig’

Algemeen

De coronacrisis heeft een grote impact op het dagelijks leven van veel mensen. Voor sommige mensen is dit groter dan voor anderen; bijvoorbeeld voor mensen die al in een wat kwetsbaarder positie zitten. De gemeente en lokale organisaties roepen mensen op om zeker ook aan de bel te trekken wanneer hulp nodig is.

BORNE - Door de grote druk op de zorg lukt het momenteel niet altijd om overal reguliere hulp te bieden. Zo kan het zijn dat mensen minder uren thuiszorg krijgen dan normaal of dat andere vormen van ondersteuning uitgesteld zijn. Daarom is het juist nu belangrijk om goed naar elkaar om te kijken en hulp te vragen wanneer het echt nodig is. “Kunt u met uw hulpvraag niet terecht bij iemand in uw directe omgeving? Aarzel dan niet om contact op te nemen met deze instanties.”, zo benadrukt de gemeente. Weet u niet goed bij wie u en waar u terecht kunt? Bel dan gerust met de gemeente, het sociaal domein is op werkdagen bereikbaar via 074 - 265 8500. 

Wijkracht
Of het nu gaat om relatieproblemen, opvoedvragen, hulp bij de administratie, advies over gezond oud worden; de medewerkers van Wijkracht Borne staan voor u klaar. Zij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur via (088) 945 5722 of viaborne@wijkracht.nl. Meer informatie: www.wijkrachtborne.nl.

Mantelzorg
Behoefte aan een professioneel luisterend oor, advies of informatie? Steunpunt Mantelzorg Borne van SIZ (Stichting Informele Zorg) Twente is er voor alle mantelzorgers in Borne, Hertme en Zenderen via (085) 773 1720 of via info@siztwente.nl. Zie ook: www.siztwente.nl.

Veilig Thuis
Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen voor advies en meldingen op werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis via www.veiligthuis.nl. Het telefoonnummer 0800-2000 is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Ook anoniem.

Zorgwekkend Gedrag
Maakt u zich zorgen om iemand? Denkt u dat deze persoon psychische hulp nodig heeft? Neem dan contact op met het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag Twente van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur via 053 487 6969. Het meldpunt onderzoekt of en welke hulp er nodig is. Buiten kantoortijden kan een melding worden gedaan via www.ggdtwente.nl. Is er sprake van een gevaarlijke situatie? Bel dan 112.

Help elkaar waar het kan!
Naast hulp van bovenstaande instanties, kan iedereen z’n steentje bijdragen. Is er iemand in uw omgeving de u kunt helpen? Doe bijvoorbeeld boodschappen of kook een extra maaltijd voor hen. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we een beetje op elkaar letten en elkaar helpen waar het kan, aldus de gemeente. Ook kunt u zich melden als beschikbare vrijwilliger bij Wijkracht Borne of SIZ. Op Facebook is de groep CoronaHulpBorne aangemaakt, waarin inwoners van de gemeente Borne spontaan hup aanbieden voor wie dit nodig heeft.