Afbeelding

Na uitstel lintje voor Yvonne Hallema

Algemeen

Alles was tot in detail voorbereid. De 30ste verjaardag van de galerie zou worden gevierd, een speciale expositie en een Koninklijke Onderscheiding. Dit bijzondere jubileum was al eens uitgesteld en afgelopen zondag moest het dan toch gebeuren, maar opnieuw gooide corona roet in het eten en alles moest opnieuw afgelast worden.

BORNE - Gelukkig kon er toch een oplossing bedacht worden. Burgemeester Jan Pierik besloot om per telefoon het grote nieuws te vertellen. ‘’Het heeft Zijne Majesteit behaagd…..’’ Yvonne Hallema werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen worden op een later tijdstip uitgereikt. Voor echtgenoot Ruurd, de kinderen Thijs en Guusje, een enorme opluchting. Het wordt immers steeds moeilijker om zo’n groot geheim nog langer stil te houden! “Dat het feest opnieuw niet door kon gaan, daar konden we mee leven, maar die onderscheiding! Dat was echt heel erg moeilijk!’’ Videobellen werd de oplossing en zo kon de galeriehoudster op de hoogte gebracht worden. ‘’Het was een complete verrassing! Maar wel een hele mooie!”, verklaart ze.

Yvonne Hallema heeft als zelfstandig galeriehouder een eigen galerie in Borne, eerder ook in Amsterdam en Ootmarsum. Ze werkt veelal op de achtergrond en in die rol voelt ze zich op haar best. De vrouw achter de kunstenaar, achter Ruurd. Maar ook achter andere kunstenaars en aankomende talenten die ze stimuleert en adviseert om op een hoger niveau te komen en de professionele weg te vinden in de kunstwereld. Ze zet zich dus actief in voor de cultuursector.

Yvonne Hallema is tevens de initiatiefneemster voor de oprichting van de Bornse Beeldentuin in 1991. Daarnaast zet zij zich met haar enthousiasme en liefde voor het vak, al jaren belangeloos in als ambassadeur en sponsor voor diverse goede doelen en evenementen in Nederland, zoals het Darmkanker-gala, Cure for Cancer, ALS en Quality of life. Ze brengt deze doelen en evenementen extra onder de aandacht door naast de organisatie ervan ook (benefiet) veilingen te organiseren. Haar inzet heeft ertoe bijgedragen dat Borne een bijzondere culturele plek heeft veroverd in de regio.