Afbeelding

Arno Spekschoor stopt als wethouder

Algemeen

Per 1 maart 2022 treedt wethouder Spekschoor in dienst bij MLG Gebiedsontwikkeling. Recent zijn de laatste afspraken gemaakt en zijn de handtekeningen onder het dienstverband gezet. Beide partijen zijn blij met deze stap! 

BORNE - Per 1 maart beëindigd Arno Spekschoor zijn activiteiten als wethouder van de gemeente Borne. MLG is een relatief jong bedrijf, dat in het voorjaar van 2022 een nieuw kantoor opent in Hattem t.b.v. Noord-Nederland. In de ontwikkeling van MLG past Arno Spekschoor prima. ‘Hij zal als een soort boegbeeld functioneren voor het nieuwe kantoor’, aldus Joost Maas, directeur MLG. MLG organiseert gebiedsprocessen vanuit de visie dat een gebiedsontwikkeling ín het gebied begint. Dat kan gaan om de aanleg van nieuwe rijks- of provinciale wegen tot het maken van afspraken met betrokken partijen over beregening t.b.v. landbouw in de nabijheid van natuurgebieden. “Wij zijn goed thuis in het vertalen van overheidsopgaven naar de praktijk in het landelijk gebied. Wij zien een groeiend besef dat de problematiek van vandaag vraagt om een Gebiedsgerichte aanpak. Wij verwachten dat die opdrachten naast Noord Brabant ook in meer provincies gaat komen. Arno Spekschoor is met zijn achtergrond, zijn netwerk en zijn agrarische kennis een belangrijke aanvulling”.

CDA Borne betreurt de stap van Arno Spekschoor. Tevens zijn zij hem dankbaar, omdat hij de gemeente Borne in een lastige financiële situatie in corona-tijd weer goed op de rit heeft gekregen. De aankondiging komt wel als een verassing. Tegelijkertijd biedt deze tijdige aankondiging het CDA Borne de tijd om te zoeken naar een kwalitatieve goede opvolger. Ook is de afspraak gemaakt, dat wethouder Spekschoor zich in de komende campagne in zal zetten voor het CDA. “We zijn blij met hetgeen Arno voor ons en de gemeente heeft gedaan. En hij heeft het CDA in goede orde achtergelaten. Hij heeft mede gezorgd voor de vernieuwing in ons team”, aldus Bo ter Braak. “Daarnaast blijft hij voor ons beschikbaar t.b.v. de campagne en om input te leveren voor de coalitie onderhandelingen.” Wethouder Spekschoor Wethouder Spekschoor kijkt terug op een mooie periode in Borne. “Ik ben zeer dankbaar voor het vertrouwen van CDA Borne. Tegelijkertijd ben ik trots om samen met het College, de raad en het ambtelijk apparaat de gemeentefinanciën weer op orde te hebben gekregen. Het is bekend, dat het wethouderschap een zware wissel trekt op je privé leven. Er deed zich een unieke kans voor en die heb ik met beide handen aangegrepen.”