Nu ook 'prullenbakvaccin' bij 3 locaties GGD Twente

De GGD Twente biedt sinds maandag ook de mogelijkheid om een 'prullenbakvaccin' te krijgen. Bij de priklocatie in Almelo, Nijverdal en Go Planet Expo in Enschede worden deze beschikbaar gesteld.

TWENTE - Er blijven nu dagelijks vaccins over op deze locaties aan het einde van de dag. Deze moeten gebruikt óf weggegooid worden. Via www.prullenbakvaccin.nl kunnen mensen een melding ontvangen wanneer er op een locatie restvaccins beschikbaar zijn. Het gaat dan om het mRNA-vaccin voor een booster, eerste of tweede vaccinatie. Men kan niet kiezen welk exact vaccin men krijgt. Wanneer men een pushbericht ontvangen heeft, dient men om 16.10 uur op de locatie aanwezig te zijn.


Men hoeft hiervoor geen afspraak te maken, maar het is niet zo dat iedereen ook aan de beurt komt aldus de GGD. Dat hangt af van de vraag en aanbod, die per dag en locatie verschilt.


Er zijn enkele voorwaarden; zo zijn de vaccins alleen voor 18+, men mag de afgelopen 8 weken geen corona gehad hebben en bij de booster moet de laatste vaccinatie zeker drie maanden geleden zijn. Kijk voor meer informatie ook op: www.ggdtwente.nl