De burgemeester komt langs met geschenken om de 24.000-ste inwoner passend welkom te heten in Borne.
De burgemeester komt langs met geschenken om de 24.000-ste inwoner passend welkom te heten in Borne. Foto:

Liv Zoë 24.000ste inwoner van Borne

Liv Zoë is de dochter van de trotse ouders Linda en Laurens Bijsterbosch en de 24.000-ste inwoner van onze gemeente. Linda en Laurens wonen nu samen met hun driejarige zoontje Luca één jaar in Borne. Eerst een jaar gehuurd in het Letterveld in afwachting van de bouw van hun nieuwe woning in de Borsche Maten. Oorspronkelijk komt Laurens uit Arnhem en Linda uit Nijmegen. "Ik ben echter geen echte Nijmeegse,  ik heb met mijn ouders door het hele land gewoond."

BORNE - Ze kwamen voor de rust naar Twente. "In Arnhem is het altijd erg druk en lawaaiig, daarom wilden we ook niet naar Hengelo of Enschede verhuizen. Toen we in Borne gingen kijken was het net lente en hoorde je alleen de vogels fluiten, ideaal voor ons. We werken allebei elders en ook daarom is Borne een ideale woonplaats zo dicht bij de snelweg."

Al met al was het toch wel een erg hectische tijd waarbij de gebeurtenissen elkaar razendsnel opvolgden. Op 8 december kregen ze de sleutel van hun nieuwe woning. Op de dag voor Kerstmis, 24 december, trokken ze erin. Ruim op tijd dachten ze, omdat Linda op 5 januari uitgerekend was. Maar de natuur laat zich niet sturen en op tweede kerstdag kondigde Liv zich aan. De dozen waren nog niet eens allemaal uitgepakt en de spullen voor de kraamhulp moesten op het allerlaatste moment nog worden uitgepakt.

Inmiddels hebben ze de zaken mooi op orde en het huis ingericht. Luca gaat naar de crèche bij de Theresiakerk waar Liv vanaf april ook naar toe zal gaan. Linda: "Nu alles weer (gedeeltelijk) open mag willen we Borne en de omgeving nu echt gaan ontdekken, heerlijk wandelen en fietsen."

Burgemeester Pierik kwam het echtpaar feliciteren met bloemen, een kistje met de naam van Liv erop en een twee meter grote houten meetlat. Burgemeester Pierik: "Met het bereiken van deze mijlpaal krijgen we ook een grotere bijdrage van het rijk. Borne moet groeien en om zelfstandig te blijven heb je toch een inwoner aantal boven de 25.000. We investeren daarom veel in de wijk." Borne groeit de laatste jaren met zo'n 400 à 500 inwoners.

Afbeelding