Afbeelding
Foto:

Hond in de pot

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het koffiezaakje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat haar bezighoudt.

Als kleine ondernemer moet je keuzes maken. Waar gooi ik geld tegenaan, wat loont en wat niet? Je kunt het geld maar één keer uitgeven en in een zaak als deze is het toch ook wel prettig als er ook iets terug komt rollen. De kosten gaan voor de baten, zoals overal, maar we proberen toch de kosten zo laag mogelijk te houden. Een van de lastigste dingen is wel het inschatten van wat je op een dag nodig denkt te hebben. De ene dag bak ik veel broodjes af, die ik vervolgens weer weg kan mikken omdat ze anders te lang liggen. De andere dag slinger ik het ene uur na het andere de oven aan om broodjes af te bakken. Waar dat dan aan ligt? Misschien aan het weer, of aan de tijd van de maand.


Hetzelfde geldt voor onze maaltijden. Daar ligt de inkoop een stuk hoger van en het is dan ook gewoon balen als we iets verkeerd hebben ingeschat. Daarom is het ook zo fijn als mensen al vroeg bestellen zodat wij kunnen voorsorteren op wat er verkocht gaat worden. Dan kunnen we scherper inkopen en blijven de kosten laag. En het voordeel voor de klant is, dat hij minder gauw de hond in de pot vindt. Al is Diede, onze Teck Hussell pup een heel schattig hondje.

Afbeelding