Zou dit jaar dan eindelijk weer een Afrikafestival met publiek georganiseerd mogen worden? De organisatie geeft aan dat men dit jaar in ieder geval wát zal doen.
Zou dit jaar dan eindelijk weer een Afrikafestival met publiek georganiseerd mogen worden? De organisatie geeft aan dat men dit jaar in ieder geval wát zal doen.

Afrikafestival: “We gaan in ieder geval weer wat doen”

Algemeen

Net als bij al die andere evenementen die op stapel staan is er ook bij het Afrikafestival twijfel wat te doen. Hoe is het met de coronamaatregelen en wat mag qua publiek?

BORNE - In het eerste weekend van juli is het de bedoeling dat het jaarlijkse festival in Hertme gehouden wordt, maar in welke vorm is ook voor Rob Lokin een raadsel. Vorig jaar was het festival online met oude opnames een groot succes. Maar liefst 1.000 mensen genoten van optredens. “We gaan in ieder geval wat doen”’ zegt Rob Lokin. “We kunnen er nog niet veel over zeggen, maar bereiden ons voor op een volledig festival. Het wordt in ieder geval niet afgelast. We verwachten eigenlijk geen lockdown, maar ook een festival met de anderhalve meter maatregel wordt erg lastig. Er mogen dan maar ±200 bezoekers komen. Je zou ook kunnen denken om maar één of twee groepen op te laten treden en dat dan twee keer op een dag”. Er zijn nog geen contracten getekend, maar de contacten zijn er natuurlijk wel. “We hebben besloten dat we doen wat we mogen en wat we kunnen”. Bij een dergelijk festival met zoveel internationale artiesten en bezoekers is het natuurlijk tevens de vraag of er gereisd mag worden. Dus vragen genoeg. “Wat het ook wordt, we gaan in ieder geval wat doen”.