Kaj Sierhuis geeft de aftrap voor het project Scoor een Boek, samen met Elias Oubella.
Kaj Sierhuis geeft de aftrap voor het project Scoor een Boek, samen met Elias Oubella. Foto: NESimages/Michael Bulder

Scoor een Boek van start in bieb

Algemeen

Scoor een Boek is weer van start gegaan. Dit leesproject voor kinderen en ouders legt een verbinding tussen lezen en sport.

BORNE - Samen met Heracles daagt men de leerlingen van groep 5 en 6 uit om zoveel mogelijk boeken te lezen. Zij gaan de komende negen weken hun best doen om samen zoveel mogelijk boeken te ‘scoren’ (te lezen). 

Na ieder gelezen boek mag er een voetbalsticker worden geplakt op de poster die voorin de klas hangt. De bibliotheek en Heracles willen hiermee het leesplezier bij de leerlingen stimuleren. De kinderen worden via videoboodschappen aangemoedigd door twee profvoetballers: dit jaar zijn dat Kaj Sierhuis en Elias Oubella. Wekelijks ontvangen de scholen een nieuw filmpje met een sportieve challenge voor de klas. Aan het eind van het project vindt op het sportveld een gezamenlijke feestelijke afsluiting plaats. Het leesproject is opgebouwd als een voetbalwedstrijd, met een warming-up, wedstrijd, rust en een fluitsignaal. Het project wordt door de bibliotheek online, vergezeld door de eerste videoboodschap van Kaj. Iedere klas krijgt twee dozen met allerlei leesboeken om de leesuitdaging aan te gaan.