Afbeelding

Stempas op de mat voor de komende verkiezingen

Algemeen

We hebben nog iets meer dan drie weken te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen. Op woensdag 16 maart valt er weer veel te kiezen, ook in Borne. De gemeente is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen. Nu volgt één van de belangrijkste stappen: verstrekking van de stempassen.

BORNE - De stempas valt binnenkort weer op de mat bij alle kiesgerechtigden in Borne. Trouwe stemmers weten uiteráárd hoe dit werkt, maar er zullen ook nu weer voor het eerst mensen de stembusgang maken, zoals de jongeren die nu voor het eerst kunnen stemmen.

Met de stempas mag men bij elk stembureau binnen de gemeente Borne stemmen. Dus ook een stembureau dat niet in de buurt ligt. Eerder zorgde het afdrukken van een stembureau op een stempas nog wel eens voor verwarring; mensen dachten dat zij alleen daar konden stemmen. Bij de Tweede Kamerverkiezingen kan men ook buiten de eigen gemeente stemmen, mits men een kiezerspas aanvraagt. Bij gemeenteraadsverkiezingen móet men binnen de eigen gemeente stemmen.

Naast de stempas is het ook belangrijk om een identiteitsbewijs mee te nemen naar het stembureau. Dit mag maximaal vijf jaar verlopen zijn. Vraag dus op tijd een nieuwe aan als dit te lang verlopen is.