Penningmeester Jasper Lucas en voorzitter Dennis ten Dam van CV De Kolkleu in de nu nog kale nieuwe residentie.
Penningmeester Jasper Lucas en voorzitter Dennis ten Dam van CV De Kolkleu in de nu nog kale nieuwe residentie.

Grootse plannen bij CV De Kolkleu

Algemeen

Komende zaterdag wordt er dan toch nog carnaval gevierd bij De Kolkleu in Hertme. Minder dan gehoopt natuurlijk maar het is in ieder geval nog iets. 

BORNE - Toen bekend werd dat de samenleving weer enigszins normaal lijkt te worden na de versoepelingen van het kabinet heeft het bestuur meteen besloten het carnaval in Hertme door te laten gaan. Er komt natuurlijk geen optocht en het carnavalsfeest op school is afgeblazen. Daarnaast moeten de nieuwe prins en adjudant nog een jaar geduld hebben. Ze weten het al wel maar moeten dit nog een jaar stilhouden. Voorzitter Dennis ten Dam; “Niet makkelijk natuurlijk, maar we doen het goed of we doen het niet, je bent het maar één keer en dat moet je ook het hele carnavalsgebeuren meemaken.” Dat betekent dat Prinses Carine en Adjudante Rian van CV De Kolkleu voor het derde jaar op rij in functie zijn.

Het feest moet wel in een nieuwe residentie gevierd worden. Door het wegvallen van Café Liedenbaum moest het bestuur op zoek naar een nieuwe residentie. Omdat ze het feest in Hertme zelf willen blijven vieren viel hun oog al gauw op het Openluchttheater. Een open air carnaval was de oplossing. In ieder geval voor dit jaar, want de ambities van de carnavalsvereniging reiken veel verder. Om deze ambities vorm te geven is de tijd echter te kort om ze al dit jaar te realiseren. Daarom is er voor gekozen om de ruimte die er nu is mooi te versieren en gezellig aan te kleden. De keuken kan gebruikt worden en er komt en grote koelwagen voor de drank. Het beloofd weer een erg mooie avond te worden voor de leden van de Kolkleu waarvan er momenteel al zo’n 150 een kaart besteld hebben. De dansmarietjes zijn er bij en Wie d’r Bie zorgt voor de muzikale omlijsting. 

Het Openluchttheater is een ideale locatie voor De Kolkleu. Er moet echter nog wel heel wat verbouwd worden. Het is de bedoeling het hele overdekte gedeelte van het theater met sandwichpanelen af te sluiten. 

Penningmeester Jasper Lucas: “We hebben tweedehands panelen gekocht. Mede voor de veiligheid komt er een groot houten regelwerk waartegen de panelen gemonteerd worden. De vloer wordt helemaal opgehoogd met pallets, waarvoor al een heel stapelplan is opgesteld en berekeningen zijn gemaakt.” “De brandweer is ingelicht, alles is goed gekeurd. We hebben dan de beschikking over zo’n 350 m2 vloerruimte.”

De vereniging zit in de lift en telt momenteel 282 leden. “Mooi is dat we er nu ook een jongerengroep bij hebben. Twee leden van deze 55 leden tellende groep hebben hebben sponsoren bereid gevonden slipjassen met het logo van de Kolkleu te financieren die ze zaterdag natuurlijk zullen dragen.” “Erg belangrijk voor de toekomst van onze vereniging,” aldus Dennis. 

Jasper: “Nog steeds zijn ze elke dinsdag in de Carnahal gewoon bezig geweest met het maken de carnavalswagen. De hal kan ook gebruikt worden voor de opslag van panelen etc.”