De geplande filmlocatie waar de bevrijders feestelijk ontvangen worden voor de film.
De geplande filmlocatie waar de bevrijders feestelijk ontvangen worden voor de film.

Figuranten gezocht voor speelfilm

Algemeen

Op zondag 3 april worden in de Brinkstraat de scenes “De bevrijding van Borne” opgenomen voor de speelfilm “Een band voor het leven”. Om deze scenes waarheidsgetrouw te kunnen filmen roept Stichting Heemkundegroep Hertme 150 tot 200 inwoners van Borne en omgeving op zich op te geven om de bevrijders bij het binnenrijden van Borne juichend te ontvangen.

BORNE - Volgens de makers wordt het een bijzondere klus omdat deze groep mensen in amper anderhalf uur tijd en in vier verschillende groepen instructie krijgen om uiteindelijk samen de bevrijding te kunnen filmen. De opnames met o.a. de medewerking van Keep Them Rolling zullen 3 april plaatsvinden tussen 09.00 uur en 14.00 uur waarbij in de pauze voor eten en drinken zal worden gezorgd.

De film “Een band voor het leven” over de belevenissen van het Joodse jongetje Max van Trommel in Twente kan worden gemaakt door ondersteuning van o.a. De Provincie Overijssel, de gemeente Borne, de Stichting Ondersteuning Bornse Evenementen, het Prins Bernard Cultuurfonds, de Stichting Kringloopbedrijf Borne, het Rabofonds en vele bedrijven, instellingen en particulieren.

Voor het scenario van de film is gebruik gemaakt van het verhaal “Een band voor het leven” dat door Max van Trommel is geschreven. Het zijn de herinneringen van de destijds tienjarige Joodse jongen Max aan zijn tocht uit Rotterdam naar Twente en zijn verblijf tijdens de Tweede Wereldoorlog op twee boerderijen. Samen met zijn ouders nam hij de wijk naar Twente om daar onder te duiken. 

Bij de opnames is slechts ruimte voor maximaal 200 mensen. Deze mensen zullen allen vooraf via mail voldoende worden geïnformeerd om op 3 april goed van start te kunnen gaan.

Iedereen die mee wil werken kan zich opgeven via : heemkundehertme@hotmail.com

Daarbij is het voor de indeling van de groepen belangrijk door te geven met hoeveel personen, ook kinderen (geslacht en leeftijd vermelden) zal worden deelgenomen.