Handige vrijwilligers kunnen veel apparaten weer repareren om ze zo een tweede leven te geven.
Handige vrijwilligers kunnen veel apparaten weer repareren om ze zo een tweede leven te geven.

Weer Repaircafé in De Letterbak

Algemeen

Kapotte apparaten weggooien is ronduit zonde. Veel items zijn nog best goed te repareren waardoor ze weer jaren mee kunnen. Of je nu zit met een stofzuiger die niet meer zuigt, een broodrooster waar je brood koud uit komt of een koffieapparaat dat dienst weigert: de vrijwilliger van het Repaircafé kijken er graag naar.

BORNE - Deze zaterdag zijn mensen weer van harte welkom om, na aanmelding, een apparaat in te leveren bij het Repaircafé in wijkcentrum De Letterbak aan de Clematishof 6. Van 09.00 tot 11.00 uur is men welkom. Aanmelden kan via de internetsite van de wijkvereniging WOLK: https://wolk.borneinbeeld.nl/repaircafe. Bij aanmelding kunt u een tijdslot reserveren (liefst voor 10.00 uur) en aangeven waarvoor u een reparatie wenst. Mocht dat niet lukken of vindt u dat te ingewikkeld, dan kunt u ook de contactpersoon dhr. Roel Martens bellen (telf: 06-36008932). Kijk eventueel voor informatie over het Repaircafé ook op Facebook: https://www.facebook.com/wolk.borne.5

De insteek van het Repaircafé is dat men alleen de kosten voor onderdelen betaalt bij een reparatie, de vrijwilligers voeren deze dan voor u uit. Hoewel uiteraard niet alles te repareren valt, hebben de vrijwilligers doorgaans goed succes. Ruim 65 procent van reparaties slaagt uiteindelijk met een werkend apparaat.