Lijsttrekker Mieke Visser van de SP Borne.
Lijsttrekker Mieke Visser van de SP Borne. Foto: c)Henri Bijkerk

De SP staat voor een betrouwbare en eerlijke overheid in Borne

Algemeen

De SP staat voor een eerlijke overheid, want dat is de basis voor vertrouwen in de politiek. Daarom heeft Borne een sterke SP nodig!

BORNE - Iedereen kan meedoen in Onbeperkt Borne. Dat is ons doel. Praat mee en kom naar de thema-avond op donderdag 10 maart om 19.30 uur in het Kulturhus, zaal ’t Wij-land. Wij vinden dat iedereen mee moet kunnen doen in onze mooie gemeente. Ook als je leeft met een beperking of chronische ziekte; in een rolstoel zit, blind of slechtziend, doof of slechthorend, of verstandelijk of psychische beperkt bent. De avond is bedoeld voor inwoners die zelf, of in hun gezin of familie beperkingen ervaren in het leven van alledag. Meld je aan bij dit mailadres: deskundigenhandicapborne@gmail.com. De avond is een gezamenlijk initiatief van ervaringsdeskundige Marianne Stevelink en raadsleden van SP en GL/PvdA.

Klimaatrechtvaardigheid
Lusten en lasten eerlijk verdelen. Inwoners huis-aan-huis benaderen voor advies en ondersteuning voor energiebesparing en energie opwek om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. Regionale samenwerking bij besluiten over zonneparken en windturbines. Regionaal en/of lokaal eigendom samen met inwoners.

De andere SPeerpunten:

* Betaalbaar wonen voor jongeren, ouderen en starters.
* Geen marktwerking in de zorg.
* Armoedebestrijding.
* Meer aandacht voor jeugd en jongeren.
* Veilige en schone leefomgeving.

Wij willen een toekomst waarin studeren niet betekent dat je enorme schulden moet maken. Wij strijden voor een toekomst waarin je huur betaalbaar is en huisjesmelkers aangepakt worden. Een toekomst met een rechtvaardig klimaatbeleid, betaald door de vervuilers. Wij willen een einde aan de politiek waarin alles draait om het individu en winst. Een einde aan de politiek die de volgende generatie met studieschulden en een klimaatcrisis opzadelt”.

STEM SP lokaal Lijst 6.