Men kan het snoeihout weer gratis aanbieden bij Twente Milieu. Let wel even op de geldende spelregels.
Men kan het snoeihout weer gratis aanbieden bij Twente Milieu. Let wel even op de geldende spelregels. Foto: Shutterstock

Twente Milieu haalt snoeihout op in Borne

Algemeen

De lente staat voor de deur; hét moment voor veel mensen om weer eens aan de slag te gaan met de tuin. Hierbij komen dan ook vaak de nodige snoeiwerkzaamheden kijken. Om het voor inwoners zo makkelijk mogelijk te maken haalt Twente Milieu van 31 maart tot en met 15 april weer gratis snoeihout en takken op.

BORNE - Het goed snoeien van planten, struiken en bomen is belangrijk voor zowel het aanzicht als de gezondheid van de tuin. Maar wie een beetje een groene tuin heeft, zit al snel met meer snoeiafval dan er redelijk in een groenbak kan. Twente Milieu haalt dit graag op om weer duurzaam te verwerken. Wel zijn er enkele spelregels. Zo mag men niet meer dan drie kubieke meter tuinafval aanbieden. Ook kunnen geen boomstronken of compleet (omgewaaide) bomen opgehaald worden. De stamdoorsnede mag maximaal 10 centimeter zijn met een lengte van kleiner dan 3 meter. Dit voorkomt dat medewerkers met té zware en logge items moeten gaan zeulen. Om een afspraak te maken neemt men contact op met de klantenservice van Twente Milieu. Bel hiervoor op werkdagen van 08.00 tot 17.00 met 0900-85 20 111. Let op: men moet de milieupas bij de hand houden aldus Twente Milieu.