De broers Bart (tweede van rechts) en Rob Sauer (rechts) toasten op de lancering, samen met vanaf links Niek Vaanholt, ROC-stagiair Youri Bakker (junior-ontwikkelaar) en Roy Markvoort.
De broers Bart (tweede van rechts) en Rob Sauer (rechts) toasten op de lancering, samen met vanaf links Niek Vaanholt, ROC-stagiair Youri Bakker (junior-ontwikkelaar) en Roy Markvoort.

Klant voorop in Borns CRM-systeem

Algemeen

Aan klantbeheersystemen (CRM) bestaat niet echt een gebrek. Toch besloten de Bornse broers Bart (36) en Rob Sauer (34) twee jaar geleden een eigen versie te ontwikkelen. Een systeem, dat naar hun idee veel meer ruimte biedt voor aandacht voor de klant. Donderdag 10 maart ging hun website www.cirqll.nl live.

BORNE - Rob Sauer, werkzaam voor Educared: “In de tien jaar dat ik nu ervaring heb met sales en daarmee met het beheren van klanten, heb ik verschillende systemen gebruikt. Ze hebben één gemene deler: ze zijn complex, hebben te veel functies en leggen te zeer de nadruk op management. Mijn visie is dat het er ook om gaat de klant aandacht te geven. Wat me steeds weer opviel was dat geen enkel systeem een goed geografisch overzicht bood. Sinds drie jaar huren we samen een kantoor aan de Aanslagsweg. Toen ik er voor de derde keer over begon te klagen zei Bart dat ik er dan misschien zelf maar iets aan moest doen. Kort daarop begon Bart om een andere reden een landkaart te tekenen en toen zei ik: ‘’Stop, dit is het, we ontwerpen een systeem waarbij je geografisch overzicht hebt op je klanten. Dit is de afgelopen twee jaar met meer functies uitgebreid om relaties goed te kunnen beheren.”

Bart, trainer/coach van Focus XL: “Voordat we samen een eigen kantoor gingen huren, zaten we geregeld samen bij Van der Valk in Hengelo. Doordat we elkaar nu veel vaker zien, leren we meer van elkaar en vullen we elkaar aan. Ook al omdat we verschillend zijn.

Rob: “Doordat Bart het proces goed voor ogen hield, kon ik constant bezig zijn met de creatieve kant. We kwamen er wel achter dat er nog heel veel moest gebeuren om ons product te ontwikkelen. Veel avond en weekenduren zijn door eenieder van ons opgegeven om onze doelen te bereiken. En dan moet je bijvoorbeeld ook nog rekening houden met de AVG en met aansprakelijkheid. Na een jaar zei ik tegen Bart: ‘Wat voor beerput trekken we open?’.

Gelukkig is Bart de rustige, meer geremde versie van ons twee. Ik zeg wat ik denk en heb volgens mij een heel duidelijk idee hoe je succesvol onderneemt. Als jij als ondernemer niets doet, gebeurt er niets. Je moet zorgen dat je de juiste klant in beeld houdt, ook als je even geen zaken met hem doet. Dat lijkt een klein detail, maar ik ben er heel blij mee dat Cirqll hierbij helpt. Je moet niet alleen oog hebben voor de euro’s, maar ook voor je klanten, attent zijn en oprechte aandacht geven. We willen met ons systeem veel meer bieden dan een stukje software. Vijftien mensen uit verschillende bedrijven hebben het getest met heel positieve reacties.”

Bart: “Er zijn heel veel partijen in de markt. Wij willen erin staan met een andere visie. Waarbij één woord centraal staat: eenvoud. We hebben veel elementen gebouwd die we er later weer hebben uitgehaald. Een stukje management mag er wel in, maar is bij ons van minder belang. We hopen dat we met ons systeem bedrijven kunnen helpen anders tegen klantenbeheer aan te kijken. Ons systeem denkt daarin mee en dat breiden we de komende maanden nog verder uit.”

Cirqll is visueel erg rustig, ziet er mooi uit en is prettig om mee te werken. We hebben ons echt gefocust op de C en de R die staan voor Customer Relation bij een CRM-systeem. We geloven er sterk in dat het goed komt als je aandacht hebt voor je klanten en je eigen kansen in beeld hebt.” Bart: “We passen denk ik het best bij de doelgroep van ZZP’ers tot middel-MKB, bedrijven tot vijftig medewerkers. Van de huidige systemen kijkt er niet een zo nadrukkelijk naar C en R als wij dat doen. Wij gaan ons juist wel richten op ZZP’ers, dat wordt voor ons een kerndoelgroep. We hebben geen behoefte aan een complex systeem, waar het personeel niets van snapt. We doen waar we goed in zijn. Je moet ook de ballen hebben om te zeggen, dat we bepaalde dingen gewoon niet doen. De meest unieke functies van ons systeem zijn wel de interactieve landkaart, het klantalarm en de workflows. Zo kun je voor vertrek naar Rotterdam nog even kijken of je langs belangrijke relaties komt. Rob vult aan: “We hebben het idee dat ons programma mensen beter helpt overzicht te houden. Maar uiteraard is het zo dat als je er zelf niets aan wilt doen, geen enkel systeem goed is.”

Rob: “We geloven erin. We hebben nog geen cent verdiend, maar in twee jaar enorm veel geleerd over wat er komt kijken bij ondernemen. Alleen dat al is niet in geld uit te drukken. De reis van niks naar dit was heel spannend, maar ook van onschatbare waarde.”