Er worden de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om het stemmen zo veilig mogelijk te laten verlopen binnen de versoepelde coronamaatregelen.
Er worden de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om het stemmen zo veilig mogelijk te laten verlopen binnen de versoepelde coronamaatregelen.

Gemeente: geef elkaar de ruimte bij het stemmen

Algemeen

Hoewel de meeste coronamaatregelen geschrapt zijn, is het virus nog steeds onder ons. Het blijft daarom verstandig om elkaar wel de ruimte te geven bij het stemmen. Dit is de oproep van de gemeente voor het stemmen deze week.

BORNE - Bij de stembureaus worden nog de nodige voorzorgsmaatregelen in acht genomen. Zo worden bezoekers verzocht om hun handen te desinfecteren bij de ingang. Iedere stemmer krijgt ook een schoon of nieuw stempotlood. Verder zitten de stembureauleden achter een kuchscherm. Het dragen van een mondkapje mag, maar is formeel niet verplicht. Daarnaast maken de stembureauleden regelmatig de stemhokjes en deurklinken schoon. Blijf bij klachten thuis en laat eventueel een ander voor u stemmen met volmacht.

De gemeente roept ook vooral op om elkaar de ruimte te geven, in de brede zin. Er zijn immers voldoende mensen die in een kwetsbare doelgroep zitten of contacten met kwetsbaren hebben. Deze nemen vaak aanvullende maatregelen uit eigen beweging zoals het bewust blijven dragen van een mondkapje. Geef hen de ruimte waar mogelijk en respecteer dat anderen wellicht minder risico’s kunnen en willen nemen dan uzelf misschien neemt.