Afbeelding

Anonieme meldingen nu ook naar gemeente

Algemeen

BORNE - Vanaf 1 april 2022 gaan anonieme meldingen die binnenkomen bij Meld Misdaad Anoniem rechtstreeks naar de gemeente Borne. Al langere tijd bestaat de mogelijkheid anoniem melding te doen van verdachte zaken of strafbare feiten via Meld Misdaad Anoniem. Tot nu toe kwamen deze meldingen binnen bij de politie, maar vanaf heden ontvangt ook de gemeente rechtstreeks de meldingen die bij Meld Misdaad Anoniem binnenkomen en voor de gemeente zijn bestemd. 

De gemeente gebruikt de meldingen voor toezicht en handhaving of om samen met partners op te trekken tegen ondermijnende criminaliteit. Het kan gaan om meldingen over bijvoorbeeld hennepkwekerijen, overlastpanden, illegale bewoning, adresfraude, prostitutie of afvaldumping. “Het effectief aanpakken van criminaliteit kan niet zonder de hulp van onze inwoners. Zij zijn de ogen en oren van ons dorp”, aldus burgemeester Pierik. “Dat Borne nu ook is aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem is een stap voorwaarts in de aanpak van criminaliteit en fraude. Bij deze lijn is de melder volledig anoniem.”

De gemeente weet dus niet van wie de melding komt. Hiervoor is een convenant gesloten met Meld Misdaad Anoniem. MMA is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via de beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.