De Toet'nbloazers kijken uit naar een mooi carnaval. Dit jaar is extra bijzonder omdat de vereniging het 55-jarig jubileum viert.
De Toet'nbloazers kijken uit naar een mooi carnaval. Dit jaar is extra bijzonder omdat de vereniging het 55-jarig jubileum viert.

Jubileumpaar Toet’nbloazers

Algemeen

De carnavalsvereniging viert alsnog haar 55ste verjaardag en presenteerde dit weekend haar jubileumpaar. Hiervoor werd gezocht in de eigen gelederen en de aanzoekcommissie kwam met een trio op de proppen. 

BORNE - Alle drie heren komen uit echte carnavalsfamilies Prins Joost Withag is de zoon van ex-prins Bennie die tevens een aantal jaren voorzitter was van de vereniging. Adjudant Koos van Neck is de kleinzoon van ex-prins Arie die ook jaren de kar trok van de club. Zijn vader Koos was tevens adjudant en zelf mocht hij ook al eens het jongerencarnaval leiden als jonkheer. Wesley Assink is de kleinzoon van ex-prins en mede oprichter van de vereniging Henny Bosch. Zijn vader behoort tot de ex-prinsen en zus Joyce was een paar jaar geleden jonkvrouw.

Het trio maakte zijn opwachting in de Borrelboot. In hoogwerkers, omgeven door een dikke laag mist met een flitsend en kleurrijk lichtspel, werden de heren de feestzaal binnen gereden, waar een uitzinnig publiek hen welkom heette. De heren hadden het lang geheim moeten houden vanwege de pandemie, maar hebben dan nu ook een extra lang regeringsjaar te gaan. Ze werden verwelkomd door president Raimund Roesink voor de officiële installatie. Het belooft een geweldig jaar te worden: Met disse dree Toet’nbloazers in hart en lèver, zul wie ‘n machtig mooi jubeljoar belève!