Afbeelding

Zaterdag gratis compost afhalen

Algemeen

Jaarlijks wordt door gft-verwerkers en inzamelaars in samenwerking met gemeenten de Landelijke Compostdag georganiseerd. Ook dit jaar gaan ze dit weer organiseren en wel op zaterdag 26 maart 2022. 

BORNE - Tijdens de Landelijke Compostdag delen Twente Milieu en Twence al jaren in bijna alle Twentse gemeenten en de gemeente Berkelland gratis compost uit. 

De jaarlijkse campagne is een begrip geworden: de inwoners waarderen de campagne en kijken uit naar de gratis compost. Het is een echt bedankje voor het goed gescheiden aanleveren van het gft/gfe-afval. Want alleen doordat inwoners hun afval goed scheiden, kunnen ze compost van goede kwaliteit maken. Ook Borne doet mee aan deze actie. De uitgifte van gratis compostzakken van 20 liter vindt plaats bij de uitgiftepunten op zaterdag 26 maart. De exacte locaties, openingstijden en voorwaarden staan vermeld op de websites van Twence (www.twence.nl/gftiseengoedidee), Twente Milieu (www.twentemilieu.nl/compostdag), de deelnemende gemeenten en in de gemeentelijke advertenties in huis-aan-huisbladen. Compost zolang de voorraad strekt.