Met veel enthousiasme werd deelgenomen aan de warming-up tijdens de Sportcarrousel. De boodschap: voor iedereen is er een passend sport- en beweegaanbod.
Met veel enthousiasme werd deelgenomen aan de warming-up tijdens de Sportcarrousel. De boodschap: voor iedereen is er een passend sport- en beweegaanbod.

Veel enthousiasme voor sportcarrousel in Borne

Algemeen

In aanloop naar de Special Olympics Nationale Spelen in juni werd afgelopen weekend de Sportcarrousel gehouden bij sportpark ‘t Wooldrik. Tijdens dit sportfestijn zullen ruim 3.000 atleten met een verstandelijke beperking strijden om de medailles. Borne zal tijdens dit evenement het toneel zijn voor het handbaltoernooi. 

BORNE - De kennismaking met sport is voor iedereen, met of zonder (verstandelijke) beperking en/of sportervaring. Ze willen laten zien dat het heel normaal zou moeten zijn dat sporters met een beperking gewoon deel uit maken van een reguliere vereniging. Kijken naar wat ze wel kunnen in plaats van naar hun beperking. Toch kwamen er vooral sporters met een beperking af op het evenement. Deelnemers konden, zonder zich aan te melden, vrij inlopen en kennismaken met onder andere handbal, voetbal, bootcamp, turnen, darten, hockey en tafeltennis. Ze werden hierin begeleid door vrijwilligers, sporters en trainers die op deze manier hun sport konden promoten. De Sportcarrousel was er voor iedereen met belangstelling om te gaan bewegen en kennis te maken met het sportaanbod in Borne. De nadruk ligt hierbij op ontmoeting, gezelligheid en plezier hebben in het bewegen!

 gaan bewegen en/of kennis wil maken met passend sporten en beweegactiviteiten. Iedereen is welkom. De nadruk ligt op ontmoeting, gezelligheid en plezier hebben in het bewegen!