Afbeelding

Wat was het druk op Koningsdag!

Algemeen

BORNE - Twee jaar was het stil in Borne op Koningsdag, maar afgelopen woensdag was het dan eindelijk weer zover dat het feest weer in het centrum gevierd kon worden. Massaal was het publiek naar het centrum getrokken om te genieten van bijvoorbeeld de spectaculaire demonstraties van de brandweer. Op een zonovergoten dag schuifelden de mensen voetje voor voetje langs de kleedjesmarkt waar ontelbare hoeveelheden spullen te koop werden aangeboden. Er was geen plekje meer te krijgen in de straten en de pleinen. Vele verkopers, kinderen, maar ook vele volwassenen, hadden zich al in de nachtelijke uren een plaatsje verworven in het dorp.

Maar tegelijkertijd was er zoveel meer. Wat te denken van de diverse sportactiviteiten aan de Nieuwe Markt, waar bijvoorbeeld tennis-, korfbal- en turndemonstraties werden gegeven?

Of de mogelijkheden voor de allerkleinsten om zich op het Rheineplein te laten schminken? Om nog maar te zwijgen van alle springkussens waarop de iets oudere jeugd zich ongebreideld kon uitleven op de Bolkshoek. Of de dansgroepen van Danceworkx en Cladans die op het Dorsetplein een staaltje van hun beste kunnen gaven en menigeen verleidden ook zelf de beentjes van de vloer te doen.

Er was zo ontzettend veel te doen. De kleinste kinderen konden zich laten schminken, lange rijen springkussens stonden opgesteld waarop ze zich naar hartelust konden uitleven. Tennis-, korfbal- en turndemonstraties waren sportactiviteiten die werden gegeven. Dansgroepen van Cladans en Danceworkx gaven prachtige demonstraties van hun kunnen. De terrassen waren goed gevuld en voor menig eettentje stonden lange rijen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding